Zavřít reklamu

fbi_apple_goverment_iconFBI celé dva měsíce požadovalo po Applu vytvoření jakéhosi speciálního iOS systému, který by vládě umožnil dostat se do iPhonu 5c, jenž patřil teroristovi ze San Bernardina. Byla by to tzv. zadní vrátka do všech iPhonů, což se pochopitelně nelíbilo jak uživatelům, tak ani Applu. Spor se zřejmě vyřešil až nyní, neboť FBI se do střelcova iPhonu již dostala i bez pomoci Applu, jak jste se již dnes mohli dočíst. To samozřejmě nenechalo nikoho klidným, vyplývá z toho totiž, že v systému je pravděpodobně chyba, díky které se vláda s pomocí izraleské firmy do iPhonu dostala.

Apple by tak zajímalo, o kterou chybu se jedná a jak přesně se do smartphonu dostali. Vláda se k tomu vyjádřila s tím, že mu nemusí sdělit, jakou použili metodu. Bílý dům uvedl již v roce 2014, že vláda by měla zvážit výhody a nevýhody sdělení takovýchto informací. ArsTechnica se FBI na případ dotázala a dostala následující odpověď: „Nemůžeme se vyjádřit k možnému budoucímu zveřejnění informací Applu,“ řekl úředník činný v trestním řízení.

Podle zprávy CNN, iPhone 5c postrádá bezpečnou enklávu, která se objevuje v novějších modelech iPhonu, a tak je pravděpodobné, že byla využita metoda zrcadlení paměti NAND, kterou dříve popsal Edward Snowden. Spočívá to ve vytvoření záložních kopií paměti telefonu, přičemž informace mohou být rychle obnoveny, pokud by se přístroj pokusil vymazat data po pěti nebo deseti neúspěšných pokusech o zadání hesla.

Apple vs FBI FB 5

*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.