Zavřít reklamu

usb-c-lightning-icon

Applu se konektor USB-C líbí stále více. Do budoucna by se měl v MacBookách stát naprostým standardem, aktuálně slouží především k nabíjení 12″ MacBooku. Uživatelé si však stěžovali na nedostupnost Lightning/USB-C kabelu, pomocí kterého by přes 12″ MacBook mohli nabíjet svá iOS zařízení z již zmiňovaného konektoru USB-C. Přání uživatelů byla vyslyšena a nedávno jsme vás informovali o tom, že Apple představil nový Lightning/USB-C kabel, pomocí kterého se vám dokonce nabije 12,9″ iPad Pro mnohem rychleji. Co musí majitel zakoupit, aby mohl nabíjet největší a nejlepší tablet od Applu opravdu rychle i bez 12″ MacBooku?

V případě, že majitel nemá 12″ MacBook, tak ho bude vychytávka v České republice stát 2 219 korun. Konkrétně musí zakoupit 29W napájecí adaptér s USB-C konektorem, ke kterému následně připojí Lightning/USB-C kabel. Adaptér aktuálně Apple nabízí na svém Online Apple Store za 1 490 korun. Lightning/USB-C kabel koupíte za 729 korun.

Mnoho expertů se domnívá, že rychlejší nabíjení bude funkční pouze v případě největšího iPadu Pro, vychytávka by měla být v případě menšího iPadu Pro nefunkční. Vše funguje hlavně díky technologii USB 3.0, kterou menší iPad Pro nedisponuje.

apple_ipad_pro_review_4_of_8

*Zdroj: 9to5mac.com

Dnes nejčtenější

.