Zavřít reklamu

Leitz Complete travel charger icon

Určitě už jste narazili na problém ohledně jiných typů zásuvek, když jste navštívili například Velkou Británii nebo Spojené státy. Před odjezdem je totiž důležité si zjistit, jaký typ zásuvek se v určité zemi používají a nejlépe si ještě ve své zemi koupit redukci. Jenže občas se prostě může stát, že redukci neseženete nebo jednoduše zapomenete a musíte po příletu rychle řešit, jak si dobít iPhone nebo iPad. A právě na podobné situace je tu Leitz Complete travel charger, která by vám zajistí, že svůj iPhone, iPad nebo kterékoli jiné mobilní zařízení dobijete z téměř jakékoli zásuvky na světě.

Leitz Complete travel charger je totiž adaptér s odjímatelnou zástrčkou do zásuvky. Snadno tak můžete přehazovat mezi typem A (Amerika, Japonsko, Čína a další), typem C (Evropa a další) a typem G (Velká Británie a další). Všechny zástrčky jsou samozřejmě součástí balení a je opravdu jednoduché mezi nimi přehazovat. Navíc jsou poměrně skladné a lehké, tudíž není problém si jich vzít sebou na cesty více.

Leitz Complete travel charger 1

Samotný adaptér, vyrobený z kvalitního ABS, je také poměrně skladný a lehký. Váží totiž jen 116g a vysoký je 7cm, široký 6cm a tlustý 3cm, a tak jej bezproblémově strčíte i do kapsy u bundy nebo do malé kapsy v batohu. Na jeho zadní straně, tedy naproti zástrčce, pak naleznete to vůbec nejdůležitější – čtveřici USB portů. Právě ty jsou jednou z hlavních výhod Leitz Complete travel charger, jelikož díky nim můžete nabíjet až čtyři zařízení současně.

Každý USB port se chlubí výstupním proudem 2,4A při 5V, což je úplně stejně, jako nabíječka pro iPad. Díky tomu tedy nejenom budete iPad nabíjet stejně rychle, jako z originální nabíječky od Applu, ale iPhone můžete nabíjet výrazně rychleji. Nemusíte se ale bát, že by se mu něco stalo, jak iPhone, tak i Leitz Complete travel charger jsou chytré a zařízení si vezme jen tolik, kolik potřebuje, tudíž si skutečně vezme celou 1A, díky čemuž se doopravdy dobije na 100% o poznání dříve.

Leitz Complete travel charger 2

Jedinou menší nevýhodou je, že každý USB port má sice výstup 2,4A, ale dohromady zvládnou jen 4,8A. Nabíjet tak můžete najednou plně buďto 2 iPady nebo klidně 4 iPhony, přičemž se budou skutečně nabíjet rychle a všechny připojené iPhony dokonce ještě rychleji, než z originálního adaptéru, který Apple dodává společně se smartphonem. Bohužel ale například 3 iPady nebo 2 iPady a 2 iPhony už Leitz Complete travel charger najednou plně dobíjet nezvládne. Nabíjet se sice budou, ale pomaleji.

Resumé
Leitz Complete travel charger vidím hlavně jako výhodný adaptér do domácnosti s přidanou hodnotou, jelikož lze měnit zástrčky a připojit ho tak téměř do jakékoli zásuvky na Zemi. Adaptér je sice určený hlavně pro uživatele, kteří často cestují, ale ruku na srdce, kolik lidí cestuje tak často do zemí, kde je pokaždé jiná zásuvka? Hlavní přednost vidím tedy v tom, že dokáže výrazně rychleji nabít iPhone nebo kterékoli jiné zařízení přes USB, a to klidně až čtyři najednou. Všechno navíc za poměrně slušnou cenu, kterou jsem původně čekal vyšší. Když ji totiž srovnáte s cenou za originální 12W adaptér od Applu, který dokáže rychleji nabíjet jen jeden iPhone, je cena poměrně lákavá.

Leitz Complete travel charger FB
Leitz Complete travel charger 3

Dnes nejčtenější

.