Zavřít reklamu

tapetu-na-pozadi-icon

Na Macu jde aktuálně nastavit mnoho věcí. Uživatel má možnost přizpůsobit si Launchpad, Dock, ale například i pozadí plochy. Pokud si nastavíte nové pozadé plochy, automaticky se rozmaže a nastaví se i jako pozadí přihlašovací obrazovky Macu. Apple možnost nastavit rozdílné pozadí na plochu a na přihlašovací obrazovku nenabízí, přesto existuje možnost, díky které budete mít jiné pozadí na ploše, a jiné na přihlašovací obrazovce. Stačí vám k tomu několik jednoduchých kroků, které si v tomto článku ukážeme. Předem podotýkáme, že návod je vytvořen pro OS X 10.11 El Capitan, může ale být funkční i na starších verzích operačního systému.

Nejprve si tedy připravíme libovolné pozadí, respektive tapetu ve vysokém rozlišení, kterou chceme vložit na přihlašovací obrazovku. Chceme-li mít pozadí opravdu ostré, musí rozlišení tapety být stejné nebo větší, než je rozlišení displeje Macu.

Poté tapetu otevřeme v aplikaci Náhled, v základním nastavení Macu stačí na obrázek jednoduše dvakrát kliknout. Poté půjdeme v manubaru do Soubor -> Exportovat a vybereme příponu PNG. Soubor uložíme na plochu pod názvem „com.apple.desktop.admin.png

jak-nastavit-tapetu-1

Poté zapneme Finder a zmáčkneme klávesy CMD (⌘) + Shift + G a vložíme tuto cestu „/Library/Caches/“ ve složce vyhledáme soubor s názvem „com.apple.desktop.admin.png“ a přejmenujeme ho na „com.apple.desktop.admin-backup.png„, poté už pouze přetáhneme do složky z plochy soubor, který jsme dříve ukládali ve formátu .png.

jak-pridat-tapetu-gif

Vše je tedy nastaveno, teď už pouze stačí restartovat váš Mac. Pokud jste postupovali správně, na přihlašovací obrazovce uvidíte vámi zvolenou tapetu, nikoli rozmazané pozadí plochy.

Chcete-li opět vrátit staré pozadí zpět, jednoduše v /Library/Caches/ smažeme soubor, který jsme na začátku návodu vytvořili „com.apple.desktop.admin.png“ a přepíšeme soubor „com.apple.desktop.admin-backup.png“ na „com.apple.desktop.admin.png“

jak-na-tapetu-loginscreen

Dnes nejčtenější

.