Zavřít reklamu

iPhone 5SE icon oficialni

V pondělí 21. března, představil Apple na konferenci Keynote nový 4 palcový iPhone SE, který je svým vzhledem totožný s iPhonem 5s. Uvnitř se nachází procesor A9 a koprocesor M9. Vylepšen byl zadní fotoaparát, který má nově 12 megapixelů a dokáže natáčet ve 4K. iPhone SE se bude prodávat ve čtyřech barvách: Gold, Rose Gold, Silver a Space Gray. Ihned po představení Apple zažil velkou vlnu zájmu o nový smartphone, který si podle The Independet údajně zakoupí až 80% majitelů staršího iPhonu 5s. Největší zájem zaznamenal v Číně, kde si nový iPhone SE předobjednalo přes 3,4 milionů tamních obyvatel, investoři přesto velké prodejnosti moc nevěří.

Televizní stanice CNBC odhalila, že Gold verze je nejoblíbenější mezi zákazníky v Číně. Nová Rose Gold se umístila na velice pěkném druhém místě. Nejméně populární barvou se stala Space Gray. Zároveň se předpokládá, že menší verzi telefonu kalifornské společnosti zvolí i dosavadní uživatelé Androidu.

Počet předobjednávek rovněž naznačuje, že by prodeje nového iPhonu nemusely být tak vysoké, jak se očekávalo, což potvrdili to i investoři z Wall Street. Apple by mohl prodat pouze 10 až 15 milionů kusů iPhonu SE v letošním roce, což na poměry společnosti není mnoho.

Apple spustil předobjednávky nového iPhonu minulý čtvrtek na 13 uzemích. Plánuje ale rozšířit dostupnost iPhonu SE, stejně jako nového 9,7 palcového iPadu Pro, do dalších 47 zemí nadcházející týden.

iPhone SE FB @2

*Zdroj: Appleinsider.com

Dnes nejčtenější

.