Zavřít reklamu

Apple Watch Edition iconZdá se, že Apple začíná chápat, že pokud bude nadále nabízet své produkty za přemrštěné ceny, nedosáhne v tomto roce tak dobrých výsledků, jak by chtěl. Že si Apple tento fakt uvědomil, jasně naznačil i na pondělním eventu, kde představil iPhone SE, jehož cena udivila nejednoho fanouška a také poté, když Tim Cook oznámil zlevnění Apple Watch Sport o 1500 Kč. Jak je vidět, kalifornský gigant si taktéž uvědomil, že nabízet produkt za půl milionu korun, který už pod dvou letech není nejnovější, také nebude ta úplně nejlepší strategie.

Řeč je samozřejmě o Apple Watch Edition. Po pondělní konferenci totiž Apple přepracoval své stránky, které prezentují Apple Watch a jak je vidět, s nejdražší variantou už moc nepočítá. Pokud totiž navštívíte stránku Applu a budete si chtít o Apple Watch Edition přečíst nějaké informace, budete hledat poměrně dlouho. Na hlavní stránce sekce Apple Watch byste je hledali marně, to už zde spíš narazíte na Apple Watch Hermes, které u nás ani neseženete. Nenajdete je dokonce ani v nové interaktivní galerii, kde si můžete namixovat vlastní Apple Watch.

Apple Watch Edition Models

Jako by se vypařily
Když zavítáte na americké stránky, je situace stejná, možná ještě horší. Na apple.com se totiž nachází mnohem více informací, které jsou rozdělné do jednotlivých sekcí. V sekci Personalization to dokonce vypadá, že Apple Watch Edition vůbec neexistují. V informacích o modelech totiž Apple zmiňuje jen verzi z nerezové oceli a hliníku. O 18-karátovém zlatě ani slovo, což můžete vidět na snímku výše. Jak na americký, tak na českých stránkách narazíte na Edition verzi až v sekci pro zakoupení hodinek. Jsou ale až na samotném konci, a to až po řemíncích a příslušenství.

Podle informací ze zahraničních serverů, se Apple Watch Edition vypařují i z kamenných prodejen společnosti, tedy z Apple Storů. V některých prodejnách je totiž už nelze koupit, a tak se z nich stává ještě méně dostupné zboží, jelikož si je nelze ani vyzkoušet, což u hodinek za čtvrt nebo půl milionu požaduje asi každý potenciální zákazník.

A vlastně se ani není čemu divit. Vždyť Apple je rozdal téměř každé větší hvězdě i malé hvězdičce, která by se je mohla pořídit a ukazovat na veřejnosti, jak drahý klenot s logem nakousnutého jablka si mohla dovolit. Strategie Applu je nyní zlevňovat a propagovat ty produkty, které jsou aktuálně nejdostupnější. Právě proto šla cena Apple Watch Sport dolu a právě proto Apple jen vnitřně vylepšil téměř 3 roky starý telefon, jehož cenovka nás udivila. Apple míří na rozvojové trhy, jako je například Indie, kde ještě nejsou iPhone a další produkty tak rozšířené a Apple má zde spoustu potenciálních zákazníků.

Apple Watch Edition sad

 

Dnes nejčtenější

.