Zavřít reklamu

iPad Pro icon 5V pondělí Apple představil na keynote nový 9.7” iPad Pro. Jedná se aktuálně o nejlepší, ale ne nejvýkonnější iPad, který Apple vyrobil. Nový iPad je nabitý špičkový, co se týče použitých technologií. Přináší novinky, které změní pohled na tablety a s podporou Apple Pencil bude určitě skvělým pomocníkem. Nabízí plnou klávesnici, která je stejně velká jako Apple Wireless keyboard a klávesnice umožní stejně pohodlné psaní jako fyzická klávesnice. Na iPadu Air 2 můžete spustit 2 aplikace vedle sebe, má Touch ID, Retina displej, vzhled a váhu má stejnou jako iPad Pro a začíná na 11 990 Kč. Tak proč byste si měli koupit iPad Pro? Zde je 5 důvodů:

Větší úložiště
Aby iPad Pro skutečně nahradil laptop, je potřeba velké úložiště a Apple tak učinil. Menší 9.7” iPad Pro i 12.9” iPad Pro se dodávají ve třech různých verzích velikosti úložiště, 32 GB, 128 GB a 256 GB. Zatímco iPad Air 2 je dostupný pouze v 16 GB a 64 GB variantě.

Podpora Apple Pencil
Tím nejpochopitelnějším důvodem proč byste si měli vybrat iPad Pro místo iPadu Air, je podpora Apple Pencil. Na rozdíl od iPadu Air, displej iPadu Pro je určený pro práci s tužkou. S tužkou si můžete zapisovat poznámky, kreslit, meditovat nad omalovánkami a nemusíte s sebou tahat klasický poznámkový blok. Na iPadu Air můžete samozřejmě použít nějaký stylus, ale přesnost není tak dobrá jako s Apple Pencil.

ipad pro

Podpora 4K natáčení videí
iPad Pro může změnit váš názor na pořizování fotografií s tabletem. iPad Pro je stejně velký jako iPad Air 2, ale kamera je obrovský skok kupředu. iPad Pro má totiž 12 Mpx zadní fotoaparát a 5 Mpx kameru na přední straně. Pro srovnání, větší iPad Pro je vybaven stejnou zadní 8 Mpx kamerou a 1.2 Mpx přední kamerou, stejně jako iPad Air 2. Můžete také natáčet 4K videa, zatímco na větším iPadu Pro a iPadu Air 2 maximálně 1080p.

Smart Connector
Při vydání iPadu Pro, byla představena nová funkce nazvaná “Smart Connector”, která automaticky spáruje libovolné kompatibilní zařízení pomocí magnetického portu. To znamená, že již nemusíte nic ručně párovat přes bluetooth, stačí jenom přiložit příslušenství a konektor se o všechno postará. Smart Connector také poskytuje energii pro příslušenství, což znamená žádné klávesnice s objemnými bateriemi. Zatím to není “game changer”, ale je jen otázkou času, kdy Apple vydá další příslušenství, které budou spolupracovat s inteligentním konektorem.

ipad pro

Lepší audio
iPad Pro má 4 reproduktory, 2 na vrchní straně a 2 na spodní. Ale to co dělá reproduktory iPadu Pro jinými je, že se přizpůsobují při otáčení a pohybu iPadu tak, aby poskytly co nejlepší kvalitu zvuku.

ipad pro

*Zdroj: CNET

Dnes nejčtenější

.