Zavřít reklamu

Office 2016Apple na pondělní konferenci Keynote představil nový 9,7palcový iPad Pro. Tim Cook popsal, že nový iPad kompletně nahrazuje PC. Tím chtěl zdůraznit, že Apple zařadil předplatné sady Microsoft Office 365 do objednávkového procesu iPadu Pro na svých webových stránkách. Nově se populární kancelářský balík objeví v procesu nákupu i při objednání iPadu Air 2, iPadu mini 2 nebo iPadu mini 4. Je to poněkud zajímavá novinka, protože donedávna Apple vždy prezentoval svůj kancelářský balík iWork jako nejlepší. Cílí tak hlavně na uživatele Windows PC.

Je důležité podotknout, že Microsoft nabízí na App Store svůj kancelářský balík zdarma pro všechny iOS zařízení kromě 12,9palcového iPadu Pro, bohužel ve free verzi jsou některé funkce omezené. Předplatné Office 365 odemkne však všechny funkce. Největší iPad je výjimkou z důvodu, že překračuje svou velikostí oficiální definici Microsoftu o mobilních zařízeních a bez předplatného si nestáhnete ani verzi s omezením.

Apple silně spoléhá na pravděpodobnost, že se bude uživatelům Windows PC speciální verze Office líbit, a místo Surface nebo nového počítače zakoupí iPad. Apple si stojí za myšlenkou, že budoucností jsou chytré tablety a domnívá se, že trend počítačů bude klesat.

ipad-pro-ultimate-pc-full-100651527-orig-800x550 (1)

Je tady skupina lidí, u kterých bychom chtěli, aby používali iPad Pro. Konkrétně se jedná o uživatele Windows. Možná nevíte, že většina uživatelů kteří zakoupí iPad Pro jsou uživatelé počítačů s operačním systémem Windows,“ řekl Phil Schiller na pondělní Keynote. „Windows PC byl představen ještě předtím, než byly sociální sítě, ještě předtím než byly obchody s aplikacemi. Aktuálně uživatelé používají více než 600 milionů počítačů, které jsou staré až pět let. To je opravdu smutné. Tito lidé by mohli být nadšení z iPadu Pro. Když vidí funkce a výkon který iPad Pro má, mnoho z nich zjistí, že výměna počítače za iPad Pro bude nejlepší volba.

Apple je stále největším dodavatelem tabletů. Ve čtvrtím čtvrtletí roku 2015 prodal 16,1 milionu iPadu. iPad je stále nejprodávanější tablet a to s podílem 24,5%.

Download-the-Microsoft-Office-for-iPad-Product-Guide-439643-2

*Zdroj: Macrumors.com

Dnes nejčtenější

.