Zavřít reklamu

sony-logo-icoStejně jako jeho rival Nintendo, Sony přistupuje zlehka k lukrativnímu hernímu trhu na smartphonech. Ve čtvrtek společnost oznámila, že přinese nějaké PlayStation tituly pro iPhone hráče, zatím pouze v Asii a Japonsku. Sony bude provádět tuto iniciativu s novou firmou ForwardWorks, kterou vytvořilo. V prohlášení Sony řeklo, že bude produkovat plnohodnotné herní tituly, které využívají charakter PlayStationu a stejně tak vlastní zkušenosti Sony na trhu videoher. 

Zatím není žádný náznak toho, kdy uvidíme první herní titul od ForwardWorks, ale Sony řeklo, že se bude soustředit na uživatele v Asii a Japonsku. Atsushi Morita, vedoucí SCE (Sony Computer Entertainment) v Japonsku a Asii, bude prezidentem nové jednotky, zatímco nový šéf SIE (Sony Interactive Entertainment) Andrew House, bude členem správní rady. Společnost se stane akciovou společností od 1. dubna, ve stejný den se proběhne transformace SCE do SIE.

Toto oznámení je ve stínu přesunu Nintenda do světa mobilních her, i když zaměření Sony na plnohodnotné tituly, může znamenat, že snaha Sony je o něco tradičnější. Nintendo vydalo svojí první sociálně zaměřenou hru Miitomo minulý týden a plánují vydat vydat několik dalších her příštím roce, ale jejich cíl o přílákání více lidí na jejich specializované herní konzole nebude mít moc velký účinek z důvodu malých zkušeností.

Sony nedávno oznámilo, že hodlá umožnit hráčům PlayStationu 4 streamovat hry na Mac, stejně tak i na Windows PC. Funkce Sony Remote Play využívá místního připojení k internetu ke streamování hry pomocí konzole.

sonymakebelieve

*Zdroj: TheVerge

Dnes nejčtenější

.