Zavřít reklamu

iPad Pro

Po vydání nového 9,7″ iPadu Pro setkal s vlnou nadšení, ale i kritiky. Uživatelé jsou nadšení zejména z podpory Apple Pencil, ale také fotoaparátu, který je v případě 9,7″ iPadu Pro ten nejlepší, jaký kdy Apple vytvořil. Bohužel fotoaparát má i jednu velice kritizovanou vlastnost – vystouplou čočku. Mnoho čtenářů našeho magazínu tvrdí, že si mohl Apple vystouplou čočku odpustit. Hlavním důvodem je Apple Pencil, protože když položíte iPad na rovnou plochu, může se po přitlačení Apple Pencil na obrazovku stát, že se bude tablet kývat, což je poměrně dost nepraktické. Zmíněný problém lze však vyřešit pouzdrem.

Ani vystouplá čočka však nezabrání, aby se nový 9,7″ iPad Pro prodával velice dobře. Společnost DigiTimes dříve velice přesně odhadla prodejnosti Apple produktů. Jak vidí prodejnost nového 9,7″ iPadu Pro?

Společnost odhadla, že Apple prodá přes čtyři miliony 9,7palcových iPadů Pro v prvním pololetí tohoto roku. Bude zajímavé porovnávat tento odhad s ostatními analytiky, kteří teprve své odhady připravují. Představení nového iPadu by mělo zároveň posílit i prodej „starého“ iPadu Air 2, který má stejnou velikost displeje. Cena modelu iPad Air 2 by měla stále klesat.

Cena nového 9,7″ iPadu Pro začíná na 18 790 Kč za 32 GB verzi. 128 GB verze vás bude stát 23 590 Kč a za nejvyšší kapacitu 256 GB zaplatíte 28 390 Kč. Všechny výše uvedené ceny jsou platné pouze pro Wi-Fi verzi. Chcete-li ale být neustále online, bude se vám hodit verze Wi-Fi + Cellular. Nový iPad Pro s kapacitou 32 GB stojí 22 790 korun, 128 GB vyjde na 27 590korun a nejvyšší kapacita 256 GB vás bude stát 32 390 korun.

Bohužel prodejnost iPadů dlouhodobě klesala, ale DigiTimes se domnívá, že Apple by mohl vydáním iPadu klesající prodejnost pozastavit.

iPad Pro FB 6

*Zdroj: 9to5mac.com

Dnes nejčtenější

.