Zavřít reklamu

Seal_of_the_United_States_Department_of_Justice.svgHodiny před tím, než měl Apple a vláda měli změřit své síly v soudní síni, Ministerstvo spravedlnosti požádalo soudce, aby odložilo slyšení. Ministerstvo spravedlnosti řeklo v pondělí, že věří, že našli nový způsob, jak se dostat do iPhonu bez pomoci Applu. Zdá se, že nějaká vnější strana předložila novou možnou metodu, jak iPhone odblokovat a FBI je nucena poskytnout nové informace do 5. dubna.

Celkově vzato, návrh Ministerstva spravedlnosti byl poměrně nejasný a odmítli poskytnout informace a jmenovat stranu, která předložila metodu pro odblokování iPhonu. Je možné, že se nedozvíme žádné další informace až do příštího měsíce. Ale Paresh Dave nabídl několik teorií v článku pro LA Times. 

Jedna z možných teorií je, že FBI se bude nakonec řídit radou ACLU ( Americký svaz pro občanské svobody) a odstraní čip z desky, zkopíruje flash paměť telefonu, vymění čip a otestuje hesla, aby zjistili zda funkce automatického smazání byla zapnutá. I když funkce byla zapnutá, agentura může jednoduše zkopírovat data na další čip a zkusit vše znovu.

Je zde také možnost, že Apple sám našel skulinu a rozhodl se pracovat přímo s FBI. Jak Dave vysvětlil, pokud by Apple spolupracoval s FBI mimo případ, mohlo by se tím zajistit, že se nenastaví žádný precedent. Nejvíce konspirační teorii, kterou Dave poskytl je, že FBI záměrně blafuje, aby napětí kolem případu trochu zmírnilo.

*Zdroj: BGR

Dnes nejčtenější

.