Zavřít reklamu

Google iconGoogle vyvíjí klávesnici pro iOS, která by postavila vyhledávač společnosti k často používanému rozhraní. Klávesnice, která zahrnuje širokou škálu možností vyhledávání, byla ve vývoji několik měsíců. Je nejasné, kdy Google plánuje klávesnici vypustit. Společnost odmítla se totiž odmítla k faktu vyjádřit. Klávesnice Googlu zahrnuje řadu funkcí určených pro odlišení jejich klávesnice od defaultní klávesnice v iOS. Stejně jako jeho protějšek Android, Google klávesnice pro iOS využívá psaní pomocí gest, takže můžete posunout prst z jednoho písmene na druhé a nechat Google uhádnout vaše zamýšlené slovo. Pokud kliknete na logo Googlu, můžete přistoupit k tradičnímu webovému vyhledávání. Navíc by měla klávesnice disponovat i tlačítky pro vyhledávání obrázků a GIFů, jelikož je klávesnice propojena s vyhledávačem obrázků od Googlu. Klávesnice pro iOS je vizuálně odlišná od Androidové verze, která zahrnuje hlasové vyhledávání, ale žádné textové nebo obrázkové vyhledávání.

Klávesnice, která byla v oběhu mezi zaměstnanci několik měsíců, je navržena tak, aby zvýšila počet vyhledávání přes Google na iOS. Zatímco společnost drží monopol na světovém trhu v oblasti vyhledávání, je zde důkaz, že mobilní vyhledávání se ukázalo jako méně lukrativní, než na počítačích. Novinář Charles Arthur s využitím veřejně dostupných čísel argumentoval v říjnu, že polovina uživatelů chytrých telefonů, neprovede žádné vyhledání. Při použití stejného principu Arthur řekl, že uživatelé stolních počítačů provedou v průměru 1.23 vyhledání za den.

I v případě, kdy je matematika nepřesná, trend je nepopíratelný. Vysoké procento uživatelů PC vyhledává slova jako “Facebook” nebo “Gmail”, které na telefonech nikdo nevyhledává, jelikož uživatel může jednoduše kliknout na příslušnou aplikaci. Problémem pro Google je, že vyhledávání je místo, kde Google zobrazuje uživatelům své nejdražší reklamy. Pokles vyhledávání by mohl být hrozbou pro společnost.

Klávesnice třetích stran na iOS byly celkem zklamáním na iPhonu a iPadu. Když má uživatel nainstalováno více než jednu klávesnici, musí mezi nimi stále přepínat. Mnoho klávesnicí také trpí netečností a dalšími problémy. Ale značka Google je silná a pro uživatelé, kteří vykonávají několik vyhledávání denně, by mohla být klávesnice od Googlu přínosem. Jedinou otázkou je, jestli nebo kdy společnost plánuje klávesnici vypustit.

android-keyboard
Klávesnice na Androidu

*Zdroj: TheVerge

Dnes nejčtenější

.