Zavřít reklamu

FBI iconVálka Applu s FBI ještě zdaleka není u konce a CEO Applu, Tim Cook, vše ještě jednou vysvětlil v rozsáhlém rozhovoru pro magazín TIME, proč se FBI snaží za každou cenu dešifrovat iPhone. V interview poukázal na fakt, že mnoho internetových uživatelů v tom má jasno. Zpravodajské služby mohou totiž sbírat velké množství dat o komkoliv i bez toho, aby musely pronikat do zařízení. Navíc řekl, že Apple by poskytl iCloud data právním orgánům, která nejsou šifrována v případě, kdyby dostali soudní příkaz za tímto účelem.

“Nikdo nejde naslepo. Opravdu myslím, že nejde. Je spravedlivé říct, že pokud byste mi poslal zprávu a ta je šifrovaná, oni se do ní nemůžou dostat bez toho, aniž by přišli za mnou nebo za vámi, pokud to někdo z nás dvou nemá uložený na iCloudu. Neměli bychom být fixováni jenom na tom, že to není dostupné. Měli bychom udělat krok zpět a podívat se na to, co všechno je k dispozici. Protože tady je hora informací o nás. Opravdu je toho tu hodně. Nejsem člověk rozumu, ale jenom se na to podívám a je tu hora dat,” přidal.

Mnoho informací, které pocházejí od informátora NSA Edwarda Snowdena odhalily, že zpravodajské agentury jsou na kraji k vypuštění vyspělých špionážních systémů ke shromažďování dat o cílové online populaci. FBI nemusí jít nutně ve stejných stopách, ale mohou mít nyní přístup k údajům shromážděných dalšími agenturami, včetně NSA. Deník The Guardian oznámil, že FBI před pár dny v tichosti změnila svá pravidla k přístupu k osobním údajům NSA o amerických občanech.

tim-cook

*Zdroj: BGR

Dnes nejčtenější

.