Zavřít reklamu

magsafe_icon

Každý uživatel, který si zakoupí MacBook, dostane ke svému zařízení oficiální Magsafe adaptér. Někdo může z jakýchkoliv důvodů potřebovat adaptér nový, ale oficiální stojí zhruba 2 100 korun, což není zrovna málo. Právě proto většina uživatelů sáhne po neoficiální alternativě, například z eBay.com. Ken Scirrif nyní upozorňuje, že neoficiální nabíječka může být nejenom pro váš Macbook velice nebezpečná a v případě poruchy vám nemusí být uznána záruční oprava. Shirrif se totiž podíval, jaký je rozdíl mezi oficiálním a padělaným adaptérem. Výsledek vás zcela jistě nepřekvapí.

Nejenom, že padělaná nabíječka má kosmetické vady, ale také 80% klíčových součástek v adaptéru chybí. Na obrázku níže ihned rozeznáte padělaný adaptér od toho oficiálního. Shirrif ve své zprávě napsal: „Už na první pohled byl vidět rozdíl – text na adaptéru byl napsán špatně. Konkrétně jsem na jeho těle nalezl texty „Designed by Abble“ a „Designed by California.“ Už na první pohled byl patrný rozdíl i u kolíku, ke kterému se připojuje konektor do zásuvky, na padělaném adaptéru byl velice tenký. Je pozoruhodné, že adaptér nebyl lehký.

Jak sám Shirrif uvedl, nabíječka nebyla příliš dobře sestavena a rozebrat jí nebyl problém. Po otevření zažil velký šok, jak jsem již psal, na desce oficiálního adaptéru je mnoho součástek a složitých obvodů, kdežto na adaptéru padělaném, byste je hledali marně. Zároveň je adaptér nebezpečný i pro uživatele, protože není téměř vůbec odizolovaný a tudíž hrozí uživateli zásah elektrickým proudem.

Apple již dříve upozorňoval na padělané příslušenství k jablečným produktům, když před třemi lety byla zasažena žena z Číny elektrickým proudem, při manipulaci s padělanou nabíječkou k iPhonu. Vlevo na obrázku níže můžete vidět padělaný Magsafe adaptér, vpravo oficiální adaptér, který Apple dodává v každém balení MacBooku.

comparison

*Zdroj: Macrumors.com

Dnes nejčtenější

.