Zavřít reklamu

MacBook game gaming iconOčekává se, že Apple letos chystá představit velkou aktualizaci řady MacBooků Pro, pojďme se tedy podívat na několik věcí, které si uživatelé přejí. Nejprve bych chtěl zmínit zahraniční, dobře informovaný web MacRumors, který upozorňuje, že teď bychom si MacBook určitě neměli kupovat, čímž chce naznačit na blížící se vydání nových modelů.

Design
První věcí je design. Jsou to již čtyři roky, co Apple představil MacBook Pro s Retina displejem a od té doby jsme se nedočkali žádného velkého redesignu. Nová verze by tedy měla být lehčí a užší. Apple by se mohl inspirovat u 12-palcového MacBooku, ve kterém je vcelku dost místa na komponenty. Pokud by však kvůli tomu měly být odstraněny porty nebo nějaké funkce, raději zůstaneme u stejné tloušťky. U MacBooku Pro se také stále objevuje plast u pantů, a tak není celý z hliníku. Nový MacBook se plastu zbavil úplně a je tak celohliníkový.

Barva a klávesnice
Další věcí jsou barvy. Určitě by někteří z nás ocenili vlastní volbu barev. Přidány by měly být typické barvy, které Apple rozšiřuje napříč všemi produkty, a to růžově zlatá, stříbrná, vesmírně šedá a zlatá. Autor videa navíc zmiňuje vesmírně černou, kterou dříve Apple také používal, tehdy se však nazývala pouze černá. Očekávaná je také loni představená klávesnice s „motýlím“ mechanismem, která zabírá méně místa, lépe se na ní píše a také má každá klávesa vlastní led světýlko.

Rámeček displeje
Nevzhledné jsou také okraje displeje, nebo-li černý rám, který obíhá kolem dokola. Tyto černé pruhy jsou zbytečně široké a kdyby je Apple odstranil, vypadalo by MacBook o něco moderněji. K tomuto kroku se odhodlal už i u iPadu, a tak čekáme, kdy zmizí široké okraje z MacBooku. Navíc by tak mohl mít jinak 15palcový MacBook klidně i 16palcový displej, a to se zachováním původních rozměrů.

Audio
Shodneme se na tom, že reproduktory jsou u MacBooků vcelku dobré. Firma s nakousnutým jablkem by však mohla zužitkovat akvizici společnosti Beats, která se špičkovým zvukem zabývá. Proč toho tedy nevyužít a neudělat reproduktory ještě lepší a jednoduše skvělé.

Baterie
Dalším bodem je baterie, která je taktéž vcelku dobrá. Využít by však šlo toho, co bylo použito u 12palcového MacBooku. Zde je baterie kouskována a neustále ztenčována tak, aby využila každý volný prostor, který v hliníkovém těle je, což ve výsledku přineslo o 35% baterie navíc.

Komponenty
Zatímco většině z nás dostačuje 16 GB paměti RAM až kam, někteří profesionálové, kteří se zabývají střihem videa a nebo využívají virtualizační nástroje pro běh jiných systémů, by uvítali i více. Pro ně by měla být dostupná možnost připlatit si za verzi s 32 GB RAM. K tomu se váže i samotné úložiště, které může mít nyní velikost až 1 terabajt. Zde platí to co u bodu předchozího. Většině to nejspíše postačuje, někdo však edituje videa ve 4K, 5K či vyšším rozlišení, a tak by se mu 2000GB zamlouvaly. Přidány by do nových MacBooků měly být nové procesory Skylake, které jsou pro MacBook jako dělané.

Porty
K zahození není ani výměna Thunderbolt 2 za nejnovější Thunderbolt 3, který oproti předchozí generaci nabízí dvojnásobnou rychlost. Budoucností je také USB-C, které Apple loni poprvé zakomponoval a které se stalo prakticky jediným portem nového MacBooku. USB-C sebou přináší hned několik výhod. Rozměrově je menší a kabel můžete zapojit jakou stranou chcete.

Určitě bychom se nezlobili ani za HDMI ve verzi 2.0. Autor ve videu níže podotýká, ať hlavně Apple udrží na nabíjení konektor MagSafe, který u nového MacBooku nahradilo výše zmíněné USB-C. To stejné zdůrazňuje i pro čtečku SD karet, která by nám taktéž chyběla.

U iPhonu 5s bylo poprvé zabudováno Touch ID, což je čtečka otisků prstů pro odemykání samotného zařízení a také pro rychlé ověření nákupů namísto hesla. Později se Touch ID objevilo i u iPadu, dočkáme se ho tedy i MacBooku Pro? Bylo by to super, neboť neustálé zadávání hesla může být mnohdy otravné.

Siri
Také jsme nedávno psali o údajné Siri pro Mac. Hlasová asistentka se stala součástí života nejednoho uživatele iPhonu a iPadu. U nás ji zatím mnoho lidí nevyužívá, a to kvůli absenci češtiny. Doufejme tedy, že češtinu Apple časem přinese a doufáme, že skutečně představí Siri pro Mac s OS X 10.12.

Apple logo
Poslední věcí, kterou uživatelé milují a kterou by měl Apple určitě ponechat, je svítící Apple logo. S 12palcovým MacBookem totiž svítící logo z notebooků od Applu mizí, a tak doufejme, že se tohoto trendu nebudou držet i nové MacBooky z řady Pro a Air. Podle tohoto ikonického, svítícího nakousnutého jablka každý hned pozná, že máte MacBook. Někdy tak vidíte pohledy lidí, kteří tiše zajásají: „hele MacBook.“

Dnes nejčtenější

.