Zavřít reklamu

app-astropad

Představení nového 9,7″ iPadu Pro se blíží a fanoušci Applu odpočítávají poslední dny. Během včerejšího dne se objevila v App Store aktualizace aplikace Astropad Graphics Tablet, která slouží především k malování nejenom pomocí Apple Pencil. Aplikace se propojí s programem Adobe Photoshop, který je spuštěný ve stejný moment na vašem Macu. Cokoliv namalujete na iPad, se ihned zobrazí na Macu, což posouvá malování pomocí tabletu, ale i mobilního telefonu, na vyšší úroveň.

V informacích aktualizace 1.4, developer Astro HQ uvedl: „Apple pencil podporuje nové iPady (Jaro 2016),“ což je na první pohled velice zvláštní, protože Apple Pencil podporuje pouze 12,9″ iPad Pro. I když se nejedná o přímý důkaz, vše naznačuje tomu, že developer myslí (nebo ví), že Apple v pondělí představí 9,7″ iPad Pro. Apple totiž často poskytuje některým vývojářům přístup k přísně tajnému hardwaru, což umožňuje seznámit se s novými funkcemi a přizpůsobit tak kód aplikace ještě před oficiálním představením produktu.

Apple Pencil spatřila světlo světa poprvé v listopadu minulého roku, kdy ji kalifornská společnost představila po boku 12,9palcového iPadu Pro. Ten disponuje speciální komponenty, které zajišťují rychlost odezvy Apple Pencil až 240Hz, čímž se eliminuje jakékoliv zpoždění. Podle nejnovějších informací bude mít 9,7″ iPad Pro i Smart Connector, díky kterému bude možné k iPadu připojit i speciální klávesnice, které se přes konektor budeou napájet a v případě potřeby aktualizovat.

Čím nás Apple překvapí se dozvíme na Keynote, která se bude konat už v pondělí 21. března.

16235-12904-160317-Astropad-l

*Zdroj: Appleinsider.com

Dnes nejčtenější

.