Zavřít reklamu

grifinPokud si koupíte smartphone za více než 20 000 Kč (700 Eur), určitě se hned díváte po vhodném obalu pro jeho ochranu. Záleží už jen od vašeho životního stylu, zda sáhnete po nějakém designovém kousku, který ochrání iPhone proti běžným škrábancům, nebo vyberete raději něco odolnější vzhledem na vaše časté aktivity. Právě pro aktivnějších jedinců jsme připravili srovnání pěti odolných obalů pro iPhone, aby se vám lépe rozhodovalo při jejich výběru.

Catalyst
Obal Catalyst patří k nejodolnějším obalům, který můžete pro svůj iPhone pořídit. Splňuje vojenský standard MIL-STD-810G, při kterém se obal vystavuje přísným testům, které ověřují jeho odolnost vůči pádům a jiným nepříznivým podmínkám jako například foukaný prach, písek, frekventované otřesy, déšť, mrznoucí déšť a pod. Výrobce udává ochranu proti pádům z výšky až 2 metrů přímo na betonový povrch. Obal je navíc vodotěsný až do hloubky 5 metrů (včetně mořské vody), což dokazuje certifikace IP-68. Obal je vyroben z prvotřídních materiálů včetně nárazu odolného polykarbonátu, gumových okrajů, silikonových těsnění, vzdušných a vodotěsných akustických membrán. Snadný přístup ke všem portům, zachována Touch ID a 3D Touch funkcionalita spolu s dokonalým štíhlým a průhledným designem dělají z tohoto obalu opravdu prémiový kousek pro ochranu vašeho iPhone. Daní za všechny tyto výhody je vyšší cena, než můžete být při obalech zvyklí.

  • (SK eshop) Obaly Catalyst můžete koupit přímo ZDE.
  • (CZ eshop) Obaly Catalyst můžete koupit přímo ZDE.
i6_Catalyst_Waterproof_Black_02

Griffin All-Terrain
Tento obal se skládá ze tří základních vrstev – odolný polykarbonát, silikonový obal a ochrana displeje. Všechny komponenty do sebe dokonale zapadají a tvoří tak jeden uzavřený celek. Obal také splňuje vojenský standard MIL-STD-810G, ale na rozdíl od obalu Catalyst již není vodotěsný, ale pouze voděodolný. To znamená, že obal Griffin All-Terrain je odolný například vůči hustému dešti, ale při ponoření do vody již není garantována ochrana zařízení. Výrobce udává ochranu proti pádům z výšky dvou metrů, ale vzhledem k robustnějšímu tvar obalu si dovolíme tvrdit, že by snesl ještě více než obal Catalyst. Tlačítka a porty jsou chráněny silikonovým obalem, ale je k nim snadný přístup, stačí jen otevřít silikonové krytky. Cena obalu je při tom, co všechno nabízí, opravdu nízká, téměř poloviční oproti obalu Catalyst. Jedinou nevýhodou je již značné narušení designu iPhone, ale to vám v lesích nebo při vašich adrenalinových sportovních aktivitách vadit nemusí.

  • (SK eshop) Obaly Griffin All-Terrain můžete koupit přímo ZDE
  • (CZ eshop) Obaly Griffin All-Terrain můžete koupit přímo ZDE
terrain

UAG
Produkty společnosti UAG se vyznačují vysokou odolností a urbanistickým stylem zpracování. Kryt je vytvořen z patentovaného kompozitního materiálu, který je zároveň velmi lehký. Kritická místa jsou vyztužená a pogumovaná, pro co nejlepší ochranu. Vojenský standard MIL-STD-810G splňují všechny produkty společnosti UAG. Výrobce udává úspěšné absolvování testu pádů zařízení z výšky přibližně 120 cm v počtu celkem 26 krát za sebou v náhodném sklonu. Přesah v přední části krytu zajistí ochranu displeje při položení iPhone na rovný povrch. Tlačítka jsou chráněna krytkami a všechny porty jsou volně přístupné. Kryty se dají koupit v různých barvách, nebo v polo-průhledné verzi Maverick.

  • (SK eshop) Kryty UAG můžete koupit přímo ZDE
  • (CZ eshop) Kryty UAG můžete koupit přímo ZDE
uag

Spigen Neo Hybrid EX
Toto pouzdro se skládá ze dvou částí – průhledný TPU materiál a pevný polykarbonátový rám. TPU materiál zajistí dokonalé obepnutí iPhone a jeho flexibilita pomáhá k lepšímu absorbování nárazů. Barevný rám z pevného polykarbonátu dodává celému pouzdru ještě větší odolnost. Výrobce neuvádí přesnou hodnotu, z jaké výšky dokáže pouzdro ochránit iPhone, ale vzhledem k jeho konstrukci nebude mít problém s výškou 80 – 100cm. Přední přesah pouzdra chrání i displej iPhone při položení na rovný povrch. Téměř vůbec nenaruší design iPhone, přes průhledný TPU materiál je vidět zadní část iPhone s Apple logem a jinými designovými prvky. Navíc jeho štíhlé provedení nepřidává telefonu příliš na tloušťce. Tlačítka jsou chráněna kovovými krytkami a všechny porty jsou volně přístupné.

  • (SK eshop) Pouzdra Spigen Neo Hybrid EX můžete koupit přímo ZDE
  • (CZ eshop) Pouzdra Spigen Neo Hybrid EX můžete koupit přímo ZDE
neo

 

Griffin Reveal
Podobně jako výše uvedený Spigen Neo Hybrid EX, ani pouzdro Griffin Reveal téměř vůbec nenarušuje design iPhone. Zadní stěna z pevného polykarbonátu je průhledná a okraje jsou potaženy gumou, která tlumí případné nárazy. Tlačítka po okrajích jsou také pogumované a chráněné. Výrobce garantuje ochranu proti pádu z 90 cm. Přesah na přední straně zajišťuje ochranu displeje při položení na rovný povrch. Pouzdro nepřidá příliš na tloušťce telefonu a pohodlně se drží v ruce (gumová část je protiskluzová). Toto pouzdro může zaujmout hlavně jeho nízkou cenou.

  • (SK eshop) Pouzdra Griffin Reveal můžete koupit přímo ZDE
  • (CZ eshop) Pouzdra Griffin Reveal můžete koupit přímo ZDE
reveal

 

Resumé
Záleží už na každém jednotlivci, aby si vybral odolný obal podle jeho preferencí a aktivit. Za nejodolnější pouzdro vůči pádům a nepříznivým podmínkám považujeme Griffin All-Terrain, který má také nejlepší poměr cena / výkon. Pokud potřebujete k tomu přidat i celkovou vodotěsnost obalu, tu vám zajistí obal Catalyst. Pokud se nepohybujete v extrémních podmínkách a chcete chránit telefon jen při náhodném vyklouznutí z ruky, vhodnou volbou budou ostatní odolné pouzdra v tomto článku, kde se rozhodněte již podle designu pouzdra a jeho ceny.

Dnes nejčtenější

.