Zavřít reklamu

icloud iconPodle nové informace sdílené servery Re/Code a VentureBeat, pracuje Apple na vybudování vlastní cloudové infrastruktury, aby snížili závislost na službách jako je Amazon Web Services, Microsoft Azure a Google Cloud Platform. Projekt s názvem “McQueen” probíhá v Applu s týmem zaměstnanců, kteří pracují na vytvoření vlastního cloudového úložiště.

“Podle zdroje obeznámeného s plánem, Apple už má tým, který na projektuje pracuje. Projekt je interně nazýván McQueen. Je nejasné, kdy bude služba hotová. Zdroj řekl serveru Re/Code, že kódové označení odkazuje na záměr Applu a někdy v příštích letech by se chtěli zcela zbavit závislost na Amazon Web Services, Microsoft Azure a Google Cloud Platform, ve prospěch vlastního úložiště.”

Podle VentureBeat je Apple nespokojen se službou Amazonu z neschopnosti rychle nahrát fotografie a videa do iOS zařízení. To je něco, co by vlastní služba Applu mohla opravit. Vedoucí pracovníci Applu věří, že náklady na vytvoření vlastní cloudové infrastruktury, by se vrátili během tří let. Odhady naznačují, že Apple utratí každý rok více než 1 miliardu dolarů za cloudové služby.

Apple již investuje značné peníze do budování nových data center po celém světě a plánují vybudování dalších center v Číně a Hongkongu. Datová centra fungují již v Irsku, Dánsku, Renu, Arizoně a Apple navíc rozšiřuje své stávající centrum v Prineville v Oregonu. Datové centrum v Arizoně, které stojí v bývalé továrně GT na výrobu safírových skel, je označováno jako řídící středisko pro globální datové sítě Applu. Apple popsal zařízení v Arizoně, jako “jednu z největších investic,” kterou společnost udělala.

VentureBeat varuje, že plány Applu na vytvoření vlastní cloudové služby jsou stále v počáteční fázi, zatímco Re/Code říká, že není vůbec jisté, že se projekt dotáhne dokonce. Apple by mohl upustit od projektu a zůstat se současnými poskytovateli nebo místo nich si koupit cloudovou infrastrukturu v budoucn

icloud-hack

*Zdroj: Macrumors

 

Dnes nejčtenější

.