Zavřít reklamu

icloud icon

Každý uživatel, který si zaregistruje Apple ID, automaticky získá 5 GB dat cloudového uložiště. Je jasné, že data jsou uchována v datových centrech společnosti. Apple však nemá tak velkou kapacitu, jakou by potřeboval, proto využívá datový prostor jiných společností. Podle CRN a dalších zdrojů, bude brzy iCloud částečně poháněn platformou Google Cloud. Aktuálně Apple využívá datový prostor Amazonu a Microsoftu.

Google má třetí největší cloudový prostor, který využívá ke svému podnikání. Nedávno si najal zakladatele VMWare, Dianne Greena, který má zajistit růst podnikání Googlu v odvětví cloudu. Společnost má velké plány, jak zvýšit cennost cloudu během pěti let. Od svého jmenování se Green agresivně snaží vytvářet partnerství s velkými společnostmi, uvedla ve své zprávě CRN. Google má jednu výhodu ve srovnání s konkurencí – má speciální optickou síť, která spojuje datová centra, což snižuje náklady. Minulý měsíc i CEO Spotify oznámil, že také začne společnost plně využívat Google Cloud Platform.

O změně poskytovatele informoval i redaktor deníku The Information. Ve svém tweetu napsal, že Apple bude pracovat na změně poskytovatele cloudu, přenesení dat může trvat až jeden rok. Pro Google je to symbolické vítězství, které ukazuje, že dělá pokroky v cloudovém podnikání.

I přesto Apple nechce být odkázán pouze na datová centra ostatních společností, a rozšiřuje datové centrum v Severní Karolíně. Zmiňované datové centrum v městě Maiden je aktuálně největším datovým střediskem společnosti Apple, leží zhruba na 74 hektarech. V jeho blízkosti se nachází solární farma, která dokáže produkovat až 50 megawattů energie.

icloud-google-cloud-platform

*Zdroj: 9to5mac.com, iphonehacks.com

Dnes nejčtenější

.