Zavřít reklamu

steve-wozniak

Ještě předtím, než Steve Wozniak se stal zakladatelem společnosti Apple Computers, byl mladý kluk, který se rád šťoural v rádiu a elektronice. Narodil se roku 1950 a od roku 1973 pracoval tři roky ve společnost Hewlett-Packard, kde navrhoval kalkulátory. Roku 1976 založil se Stevem Jobsem firmu Apple Computers, kde pracoval až do roku 1985. V novém rozhovoru podrobně popsal důležité životní momenty. Na začátku zdůraznil, že Apple nevznikl v garáži, jak si někteří myslí, je to velký mýtus.

„Že jsme začali v garáži je pouze mýtus, měli jsme totiž velice skromný začátek. Když jsme začínali, tak jsme nediskutovali o produktech v garáži, nevymýšleli jsme v ní nové funkce pro budoucí zařízení ani nepromýšleli marketing. Lidé si však stále myslí, že ano. Měli jsme spoustu míst, kde jsme se scházeli, garáž rodičů Jobse přišla, až když měl Apple více zakázek,“ řekl Wozniak.

V povedeném šesti-minutovém videu se Wozniak rozpovídal o svém životě a výchově. Zmiňoval i vlivy, které ho vedly k spoluzaložení společnosti Apple Computer. Wozniak si prý nikdy nemyslel, že by mohl navrhovat počítače.

Když zakládali Apple společně se Stevem Jobsem a Ronaldem Waynem tak museli vložit do firmy nějaký počáteční kapitál. Jobs prodal svůj mikrobus Volkswagen a Wozniak svou programovatelnou kalkulačku. Tím obdrželi 1 350 dolarů, za které si pořídili čipy – jeden čip stál zhruba 20 dolarů. Pokud by tento kapitál nezískali, dost možná by Apple nikdy nevznikl.

*Zdroj: Cultofmac.com

Dnes nejčtenější

.