Zavřít reklamu

instagram-logoInstagram následuje Facebook a dnes na svém blogu oznámil, že brzo upraví způsob, jakým bude prezentován obsah v jejich aplikacích na iOS a Androidu. Zatímco nyní je obsah prezentován v chronologickém pořadí, Instagram brzy přejde na nový personalizovaný algoritmus založený na každém uživateli. V příspěvku na blogu Instagram tvrdí, že lidé si nechají ujít přibližně 70 % obsahu, který se objevuje v jejich kanálu, tudíž aby se nic podobného nestávalo, v aplikaci se začnou ukazovat příspěvky, o kterých si myslí, že uživateli záleží nejvíc.

Například Instagram tvrdí, že pořadí fotek a videí bude upraveno na základě mnoha faktorů, jako je váš vztah s osobou, která přidává příspěvky. Také lze předpokládat, že faktory, jako je historie vašich lajků a komentářů, bude také hrát roli.

„Pokud váš oblíbený hudebník sdílí video z koncertu, bude na vás čekat, než se probudíte, bez ohledu na to, kolik uživatelů sledujete nebo v jakém časovém pásmu jste. A když váš nejlepší přítel přidá novou fotku svého štěňátka, nezmeškáte to.“

Vývojáři tvrdí, že se změna objeví brzy, ale bude naslouchat zpětným vazbám uživatelů k vylepšení algoritmu v nadcházejících měsících. Jde o zajímavý nápad přepnout z chronologického řazení příspěvků k personalizovaným algoritmům. Vzhledem k tomu, že hlavní rozhraní Instagramu je jenom proud příspěvků, může se stát, že nějakou fotku nebo video přehlédnete, ale jednou z velkou výhod Instagramu je, že se můžete vrátit a jste schopni vidět co se nedávno stalo.

Zatím se ale neví, zda bude možné přepnout mezi chronologickým a personalizovaným řazením příspěvků.

Instagram iPhone angry FB

*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.