Zavřít reklamu

Sean ParkerKontroverzní Sean Parker se opět pustil do ještě kontroverznějšího projektu, než kterým byl Napster. Tentokrát by se však mělo jednat o legální záležitost a do startupu s názvem Screening Room vstupuje jako zásadní investor a muž, který by měl vyjednávat s filmovými studii. Miliardář, který svoji kariéru odstartoval Napsterem a následně se stal spoluzakladatelem Facebooku, nyní přichází s myšlenkou promítání filmových premiér v pohodlí vašeho domova ve stejný čas, v jaký budou v kinech.

Screaning Room má za cíl přinést streamování filmů v den jejich premiéry. Uživatelé služby si budou muset zakoupit zařízení v ceně 150$ a následně zaplatit za streamování po dobu 48 hodin neuvěřitelných 50$. Pokud byste si řekli, že na vás chce Parker nehorázně vydělávat, pak věřte, že pes je zakopaný jinde. Pouze 10% poputuje na účet Screening Room, zbytek dostanou filmová studia a také kina, kterým se proplatí za každý streamovaný film cena dvou vstupenek.

Pro studia je tedy cena více než výhodná a o projekt se již zajímají takový hráči jako je Universal, Fox nebo Sony, ovšem vše má i svou stinnou stránku. Největší problém by mohl nastat v návštěvnosti kin. Problém je také s pirátstvím, jakmile totiž film poběží na vašem televizoru nebo počítači, nikdo vám nezabrání jej nahrávat a poté šířit nelegálními kanály. Uvidíme zda se vše podaří vyřešit a Sean Parker si připíše na účet o pár miliard dolarů víc.

SeanParker

*Zdroj: businessinsider.com, zdroj fotografie: allthingsd.com

Dnes nejčtenější

.