Zavřít reklamu

Tech21 Evo Mesh a Evo Tactical iconOsobně upřednostňuji hlavně minimalistické obaly. Ve většině případů totiž nenaruší čistý design iPhonů, jsou mnohdy průhledné a není tak ani kolikrát znát, že na telefonu nějaký obal vůbec máte. Mají však jednu zásadní nevýhodu – nedokáží ochránit iPhone před tvrdými pády, ale jen zamezit ťukancům a škrábancům. Mnoho uživatelů pak raději sáhne po odolnějším obalu, který dokáže iPhone ochránit i před tvrdými nárazy a mnohdy ani tak nenaruší jejich design. Právě obaly tohoto druhu se nám dostaly i do redakce. Konkrétně jde o Tech21 Evo Mesh a Evo Tactical, tak se na ně pojďme podívat a ukázat si jejich výhody a nevýhody, které jsem zaznamenal za několikatýdenní testování.

Tech21 Evo Mesh a Tech21 Evo Tactical jsou si v mnohém podobné. Nehledal bych ani tak podobnost ve vzhledu, jako spíše ve stylu ochrany a v jednotlivých prvcích, které na obou obalech v podstatě stejné. Hlavní výhoda obou krytů je, že jsou vyrobeny z nárazu-vzdorného materiálu FlexShock, který zajistí, že síla nárazu je pohlcena, rozprostřena uvnitř krytu a následně odražena ven. Síla nárazu se tudíž k telefonu vůbec nedostane. Oba také mají úplně stejné výřezy pro konektory, ke kterým máte snadný přístup a například do 3,5mm jacku zapojíte i sluchátka s konektorem ve tvaru L.

Tech21 Evo Tactical 1

Chráněna jsou samozřejmě i všechna postranní tlačítka, a to včetně přepínače pro tichý/hlasitý režim, ke kterému není přístup nijak omezován. Nicméně, jako hlavní výhodu vidím, že hrany obalu mírně přesahují i okraje displeje, a tak jej chrání i v případě pádu displejem dolu. Přesahující hrany nijak nevadí při ovládání a gesto pro pohyb zpět funguje i tak bezproblémově. Problém by mohl nastat, kdyby vám iPhone spadl displejem na hranu stolu nebo na kámen. V takovém případě se hodí mít na displeji ochranné tvrzené sklo. Postačí i levnější a osobně jsem si oblíbil sklo Hoco Ghost, které stojí polovinu, než ostatní, ale ochrání displej před pády úplně stejně. Na displeji iPhonu jej mám již několik měsíců a zatím vše bez problémů.

Tech21 Evo Tactical 3

Jak Tech21 Evo Mesh, tak i Evo Tactical jsou opravdu lehké, spolehlivě na všech místech chrání iPhone, pevně drží na těle smartphonu, snadno se nasazují a sundavají a skvěle padnou do ruky, jelikož vůbec neklouzají. Abych ale jen nechválil, všiml jsem si i jedné nevýhody. Je určitě dobré, že všechna postranní tlačítka jsou chráněná, ale obaly jsou v těchto místech poměrně tvrdé, a to obzvláště u power tlačítka. Kolikrát tak musíte opravdu silnejší zmáčknout, aby se iPhone probudil nebo zhasl. Věřím ale, že jde jen o počáteční problém, než obal v místě tlačítka trochu povolí, jelikož mi přišlo, že po pár týdnech používání už šlo tlačítko zmáčknout snadněji.

Tech21 Evo Tactical 2

Resumé
Pokud bych měl doporučit, který z dvou obalů mi přišel lepší, tak bych si zvolil černý Tech21 Evo Tactical. Přišlo mi, že lépe sedí v ruce, materiál je příjemnější, tlačítka se mačkají lépe a nenarušuje tolik vzhled designu, jelikož na mém iPhonu 6s Space Gray vypadal opravdu pěkně. Na druhou stranu u Tech21 Evo Mesh se mi líbila částečně průhledná záda a transparentní oblast v místě tlačítek. Osobně se mi ale příliš nelíbil puntíkovaný vzor zad a popravdě na mě obal působil o něco masivněji. Nicméně bych Tech21 Evo Mesh i Tactical ohodnotil kladně a kromě tvrdších míst v oblasti tlačítek jim není co vytknout. Jde o opravdovou ochranu pro iPhone, která tolik nenarušuje jeho vzhled, ale zároveň chrání smartphone ze všech stran.

  • Obal Tech21 Evo Mesh si můžete zakoupit na e-shopu iPouzdro.cz zde a Evo Tactical zde, nebo přímo v pražské prodejně iPouzdro.cz – Vyšehradská 27, Praha 2
iPouzdro

Tech21 Evo Mesh 1
Tech21 Evo Mesh 2
Tech21 Evo Mesh 3

Dnes nejčtenější

.