Zavřít reklamu

4 Yoink Icon

Otevírat při přesouvání souborů dvě okna Finderu je pro většinu uživatelů velice zdlouhavé. Na App Store se však objevil velice dobrý nástroj Yoink. Po nainstalování aplikace se přidá na bok obrazovky panel aplikace, který se následně skryje aby nepřekážel. Odkryje se vždy, pokud uchopíte jakýkoliv soubor. Do Yoinku lze soubor přetáhnout, a ten následně zůstane v panelu na straně obrazovky, odkud je možné soubor kamkoliv přesunout. Yoink může sloužit i jako složka, kterou má uživatel vždy na očích. Panel se zobrazuje dokonce i ve full-screen módu.

Existuje několik aplikací, které nemůžou v OS X chybět, odborníci Yoink požadují jako jednu z nich. Přesouvání aplikací je snadnější a rychlejší, zvláště pokud máte otevřeno mnoho oken. Soubory z panelu lze přesouvat například i do iMovie či Final Cut Pro X nebo jiných aplikací.

Po instalaci se doporučuje nastavit v možnostech automatické spuštění po zapnutí Macu, protože tato možnost je v základu vypnutá. Dále lze nastavit na jakém boku se má panel Yoinku zobrazovat, a po kolika vteřinách se má schovat. Samozřejmostí je nastavení klávesové zkratky, která panel zobrazí.

yonik-gif

Přesouváte-li více souborů najednou, Yoink je sloučí do jedné ikony a tu lze následně přesunout kamkoliv. Stejným způsobem lze přesouvat i složky. Yoink zmizí vždy, když už neobsahuje žádné soubory ani složky. Pomocí klávesové zkratky (F5) ho lze zobrazit, respektive vysunout manuálně.

Aplikaci můžete koupit na App Store za 6.99$, nechcete-li ale riskovat a nejdříve aplikaci vyzkoušet, tak vývojář Matthias Gansrigler nabízí možnost 15ti denní zkušební verze, tu můžete stahovat zde.

[appbox appstore id457622435]

yoink-fb

//

*Zdroj: 9to5mac.com

Dnes nejčtenější

.