Zavřít reklamu

Swatch-Logo
Švýcarská firma zabývající se výrobou hodinek uznala, že je obtížné Applu konkurovat a zároveň dnes oznámila, že se prozatím zaměřuje na plastikové modely nižší třídy s označením smartwatch a do budoucna se bude snažit o přechod na dražší modely. Deník WSJ zároveň upozorňuje, že společnost Swatch Group vlastní další společnosti jako je Omega, Longines a Tissot.

Swatch Group AG ve čtvrtek řekla, že se zaměřuje na technologii chytrých hodinek zatím u svých levnějších plastových modelů Swatch v reakci na Apple Watch, které loni Apple představil. Do budoucna však plánují udělat chytré hodinky i ze svých dražších modelů. Nejlevnějšími chytrými hodinkami od Swatch jsou Swatch Bellamy, které jsou plastové a pořídit si je můžete od 80 do 100 dolarů (1940 Kč – 2400 Kč).

Nevím jestli je zde smartwatch správné označení, hodinky totiž nejou zase tak moc chytré. Jsou to vlastně obyčejné hodinky s číselníkem, které mají navíc NFC čip, díky kterému s nimi můžete platit. Společnost plánuje vydat další low-end modely chytrých hodinek v USA, Brazílii a ve Švýcarsku.

„Nehovoříme o soutěžení s Applem. Oni se zaměřují na spotřební elektroniku a my se do tohoto odvětví dostat nehceme,“ řekl během konference pan Hayek, který byl oblečený v kostkované košili a šátku, na sobě měl také sluneční brýle Swatch a v puse měl velký doutník.

Swatch se zřejmě také s Applem spřátelit nehodlá. Minulý rok tato firma Applu vyfoukla název iSwatch, díky němuž Apple nemohl nazvat své chytré hodinky jako iWatch, stejně jako známý slogan „One More Thing.“

swatch_watches

*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.