Zavřít reklamu

adobe_flash_player

Firma Adobe vydala aktualizaci zabezpečení pro aplikaci Flash Player. Aktualizace řeší kritické chyby zabezpečení, pomocí kterých mohl útočník převzít kontrolu nad systémem. Adobe si je vědom, že udělal chybu díky které umožnil útoky na OS X, Windows a Linux. Společnost uvedla na svých internetových stránkách, že byly ohroženy aplikace Flash Player a AIR. Uživatelé by měli neprodleně odinstalovat webový plugin, a následně stáhnout nejnovější verzi na oficiálních stránkách Adobe. Nedávno se totiž na internetu objevil scareware, který vás odkáže na stránku s viry a rozeznat web od skutečné webové stránky Adobe je téměř nemožné.

Apple začal již dříve blokovat starší a zranitelné verze webových pluginů včetně Javy a Adobe Flash Playeru. Nedávno Apple zablokoval Flash Player ve verzi 16.0.0.305 a starší. Uživatelé poznali zablokování tak, že při vstupu na web který Flash využívá se zobrazila v Safari hláška, aby si uživatel stáhl nejnovější verzi Flash Playeru. Pokud máte starou verzi a používáte Chrome, Firefox nebo jiný alternativní prohlížeč Apple uvedl, že může být Mac v nebezpečí.

Chyba v poslední verzi byla údajně „kritická“, což představuje v systému hodnocení Adobe nejvyšší stupeň ohrožení uživatelů. Samotný Flash Player je pro Mac dostupný pouze jako samostatně stažitelný doplněk. Apple ho měl dříve zabudovaný přímo ve svém systému, ale nakonec se rozhodl ho odstranit kvůli tomu, že aktualizace dodala společnost Applu se značným zpožděním a počet hlášených hrozeb v posledních verzích Flash Player se začaly hromadit rychleji, než předtím. Nejenom Apple úplně opustil Flash Player. Ze systému ho odstranil Google, který zároveň přešel na HTML5, Mozilla udělala stejný krok a Amazon přestal přijímat reklamy ve flash formátu. Bezpečnostní šéf Facebooku řekl, že je nejvyšší čas, aby Adobe pohřbil Flash.

Adobe Flash Player

*Zdroj: Macrumors.com

Dnes nejčtenější

.