Zavřít reklamu

VirtualReality

Téma virtuální realita nezajímá pouze Samsung, Google, ale i Apple. Již dříve jsme vás informovali, že Apple si najal stovky zaměstnanců, kteří pracují na virtuální a rozšířené realitě. Sám Tim Cook nedávno okomentoval celou situaci ohledně virtuální reality slovy “Virtuální realita (VR) je skvělá a má velmi zajímavé využití.” Podle zprávy magazínu Financial Times Apple údajně testoval virtuální realitu ještě pod vedením Steva Jobse. Projekt byl nakonec pozastaven, protože technologie v tu dobu nebyla ještě tak dokonalá. Obchodník s cennými papíry Pipe Jaffray měl možnost prohlédnout si VR brýle téměř třinácti světových firem. Jedna z nich – lonVR uvedla, že plánují vydat náhlavní sadu pro iPhone. Na pulty obchodů by se měla dostat na podzim tohoto roku.

Analytik Gene Munster řekl, že výrobek IonVR bude mnohem vyspělejší než stávající příslušenství, konkrétně poukázal na Google Cardboard, který je funkční i s iPhonem. Říká, že produkty které využívají Retina displej iPhonu neposkytují skutečné zážitky z virtuální reality.

IonVR zároveň vlastní patent „MotionSync,“ který by měl výrazně snížit nevolnost při použití s mobilními zařízeními, mezi které patří iPhony. Integrovaný hardware v brýlích sníží zátěž telefonu a zjednoduší tak vývoj softwaru pro připravované brýle. Výrobek je modulární, což znamená, že díly mohou být nahrazeny nebo vyměněny za jiné.

12199-5834-150318-AR-l

V současné době lze IonVR předobjednat za 229$ (5 700 Kč), což není zrovna málo. Munster a Piper jsou optimističtí, když mluví o budoucnosti virtuální reality. Minulý měsíc Munster dokonce řekl, že Apple plánuje spustit pro brýle na VR program, který by byl podobný známému „Made for iPhone.“

16145-12789-ionvr-headset-1940x991-l

*Zdroj: Appleinsider.com

Dnes nejčtenější

.