Zavřít reklamu

Jak zvýšit výdrž iPhonu icon

Většinu chytrých mobilních telefonů musíme nabíjet každý den, s tím už jsme se smířili. Někteří uživatelé však okolo 17:00 bojují o poslední procenta baterie. Společně s iOS 9 přišlo nové prostředí multitaskingu. Mnoho uživatelů vypíná každou aplikaci ihned po jejím opuštění. Myslí si, že to zvýší výdrž baterie. Je pravdou, že na výdrž baterie to má minimální vliv, ale neustálé vypínání a zapínání často používaných aplikací je naprosto zbytečné, a každé otevírání aplikace je pomalejší a má větší nároky na energii. Nyní Apple potvrdil, že spuštěné aplikace nemají absolutně žádný vliv na životnost baterie.

Důvodem je, že aplikace které nevyužívají GPS ani reproduktor jsou zamrazené v RAM a neběží vůbec. Nyní to společnost jednoduše potvrdila v emailu zákazníkovi, který vystupuje pod přezdívkou Caleb. Ten posílal email přímo Timu Cookovi, odpověděl mu však šéf systému iOS Craig Federghi. Caleb se ptá Tima Cooka v emailu na to, zda-li je nutné aplikace v multitaskingu neustále vypínat aby zvýšil životnost baterie. Craig odpověděl jednoduše: „Ne a Ne.“

Apple-iPHone-battery-life-email-002

To tedy znamená, že vypnutí aplikace v multitaskingu (force-quit) nemá žádný vliv na zvýšení životnosti baterie. Naopak, pokud chcete aplikaci ukončit, musí se načíst z flash pamětí a následně vypnout, to spotřebovává energii.

multi-battery

//

*Zdroj: iDownloadblog.com

Dnes nejčtenější

.