Zavřít reklamu

steve-wozniakV talk show s názvem Conan, řekl spoluzakladatel Applu, Steve Wozniak, že je na straně Applu v boji proti FBI a to protože byl vždy silný v oblasti lidských práv, jako jeden ze zakladatelů nadace Electronic Frontier. Myslí si, že vláda by neměla mít možnost říct výrobci, aby jejich výrobky byly méně zabezpečené v době, kdy je bezpečnost tak důležitá. Také tvrdí, že zde není absolutně žádný důvod, proč si myslet, že se FBI něco z iPhonu dozví.

„Vybrali si špatný případ. Vybrali si nehorší případ, jaký kdy mohli. Verizon (americký operátor) prošel ve střelcově osobním telefonu všechny telefonní záznamy a také všechny SMS zprávy. Chtějí tak tento druhý telefon, který byl jeho pracovním a je tak hloupé očekávat, že v něm cokoliv naleznou, snaží se jen obnažit Apple.“ říká Woz.

Steve v rozhovoru dále odhalil, že kdysi napsal kód něčeho jako virus pro Macintosh, poté však vymazal každý řádek kódu, protože byl vyděšený z toho, co by se mohlo stát v případě, že by se kód dostal ven. Ještě také zopakoval argumenty, které Apple u soudu v případu využil.

„Jakmile jej jednou vytvoříte, je zde velká šance, že se do něj hackeři dostanou.“ A co teprve kdyby Čína řekla: „Apple dal jsi nám zadní vrátka, takže se teď můžeme dostat do jakéhokoli telefonu, dokonce i do těch, které vlastní vládní úředníci.“ Na celý rozhovor se Stevem Wozniakem, se můžete podívat níže.

*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.