Zavřít reklamu

Retro app store iconMnozí z nás každý den nebo minimálně jednou do týdne projíždí App Store a hledá nové aplikace nebo listuje mezi těmi nejpopulárnějšími. Obchod s aplikacemi přišel poprvé v červnu roku 2008 společně s iPhonem 3G a stal se tak populární, že jej brzy začaly používat i společnosti jako Google nebo Microsoft, jelikož pochopily, že tudy vede ta správná cesta. App Store ale mohl dorazit klidně již o několik let dříve a vůbec to nemusel být Apple, který s ním přišel, jelikož třeba Microsoft mohl přes obchod s aplikacemi nabízet programy pro svůj systém již dávno předtím.

Jak by ale vypadal takový App Store ze 70. až 80. let, kdy byl Microsoft a Apple založen a celý trh s osobními počítači teprve čekal ten obrovský boom? To se nám snaží ukázat projekt od Appstor.io, který jinak slouží k procházení aplikací napříč App Storem, Mac App Storem a Google Play. Pokud totiž zavítáte na jejich speciální stránky retro.appstor.io, najdete zde jakousi retro verzi App Storu, která slouží jako ukázka, jak by vypadal obchod s aplikacemi v minulém století. Zvolit si můžete, zda chcete procházet App Store, Mac App Store nebo Google Android Play Market. Obchody jsou plně funkční a můžete v nich vyhledat všechny současné aplikace, které najdete i v App Storu na svém iPhonu, iPad nebo Macu.

V Retro App Storu nechybí ani vyhledávání, screenshoty nebo rozřazení do jednotlivých kategorií, jak to známe z běžného obchodu s aplikacemi. Uvnitř jednotlivých aplikací pak najdete poměrně nekvalitní screenshot, popis aplikace a také odkaz na běžný App Store.

Retro App Store

Dnes nejčtenější

.