Zavřít reklamu

WebStreamer iconSledování filmů a seriálů na iPhonu není úplně nejjednodušší. Samozřejmě můžete použít iTunes, kde si lze filmy zakoupit případně půjčit nebo Netflix, kde je lze sledovat online, ale ani na jednom nenajdete vše co chcete a navíc mnohdy chybí podpora českých titulků a o dabingu ani nemluvě. Spousta uživatelů se pak uchyluje k pravidelnému navštěvování serverů jako ulož.to, kde si film jednoduše stáhne. Ovšem ani to nejde přímo z iPhonu a je tak potřeba použít počítač případně ještě iTunes. Nová aplikace WebStreamer však vše mění, jelikož vám umožní sledovat na iPhonu nebo iPadu filmy z ulož.to a dalších serverů, aniž byste museli použít cokoli dalšího.

WebStreamer totiž stačí spustit, přejít na stránku, vybrat si film nebo seriál a kliknout na tlačítko stáhnout. Někdy je ještě potřeba opsat kód nebo počkat, než stahování začne, ale jakmile se do tohoto bodu dostanete, aplikace vám automaticky a okamžitě spustí vybraný filmy a vy se můžete začít dívat, přitom se teprve stahuje na pozadí.

Nejlepší na tom všem je, že nemusíte nic dalšího platit, jelikož můžete využít bezplatné stahování, které je sice mnohdy rychlostně omezené, ale pro sledování filmu stačí. Pokud ale sledujete delší film, občas se při omezeném stahování zasekne a je potřeba počkat, než se stáhne část, na kterou se chcete koukat. Pokud ale budete koukat například jen na krátký seriál, problém nenastane a vše běží jako po másle.

WebStreamer doporučuje vybírat filmy ve formátech .avi a .mp4, ale osobně jsem vyzkoušel například i kvalitní .mkv, které taky bezproblémově běželo. Důležitá je velikost souboru, která se samozřejmě odvíjí od délky filmu. Pokud si budete chtít přes free stahování přehrát FullHD film v MKV, pak narazíte na problém, že se vám bude video zastavovat častěji, než jindy. Jestli ale například na ulož.to či jiném serveru máte kredity, které můžete využít k neomezenému stahování, pak máte vyhráno, protože i opravdu kvalitní film běží plynule.

Samozřejmostí je i podpora titulků, ale jen v .avi nebo .mp4 souboru, kde jsou přímo v obraze. Z .mkv souborů je bohužel WebStreamer přečíst nedokáže, ale není se čemu divit, jelikož jsou v MKV kontejneru umístěny samostatně a nejsou tak v obraze, jako u výše zmíněných formátů. V samotné aplikace se dozvíte, že podporuje servery Ulož.to, Bister.cz a Datoid.cz. Všechny zmíněné opravdu fungují a nabízí bezplatné stahování. WebStreamer ale funguje i na jiných serverech jako je například sdilej.cz nebo hellspy.cz, ale musíte využít neomezeného stahování, ke kterému jsou potřeba kredity.

WebStreamer titulky

WebStreamer si v App Store můžete zakoupit za 4,99 € (135 Kč), což není úplně nejméně, ale ani to není nijak přehnaná částka. Podpoříte tím tak hlavně vývojáře, který udělal poměrně užitečnou aplikaci, díky které nemusíte zdlouhavě a složitě přetahovat film do telefonu, ale můžete si jej na iPhonu okamžitě pustit třeba večer v posteli nebo někde na veřejné Wi-Fi, když potřebujete zabít chvíli času. Film se samozřejmě přehraje i na 3G nebo 4G, ale přehrávání vám spotřebuje mobilní data.

Na závěr bych rád upozornil, že tento článek má čistě informativní charakter. Jeho cílem je informovat o tom, co je s iPhonem a aplikací z App Store možné a rozhodně nemá čtenáře nabádat ke streamování nelegálně uploadovaných filmů na share servery. Stahování sice není trestné, ale každý by si měl uvědomit, že touto cestou autora filmu nepodpoří. Na druhou stranu na ulož.to lze najít filmy například od Zdeňka Svěráka (Vratné lahve, Tmavomodrý svět, Tobruk), které si můžete přehrát zcela legálně.

[appbox appstore id1080707628]

WebStreamer FB

Dnes nejčtenější

.