Zavřít reklamu

Donald TrumpTim Cook se minulý týden zúčastnil každoročního Světového fóra American Enterprise Institute, spolu s CEO Google Larry Pagem, CEO Tesly Elonem Muskem a dalšími odborníky z technologického světa. Na akci se objevili i nejvyšší republikánští představitelé , včetně Senate Majority Leader Mitch McConnell, Mluvčího domu Paula Ryana a senátora Arkansasu Toma Cottona. Hlavní téma konverzace se točilo kolem republikánského prezidentského kandidáta Donalda Trumpa.

Bill Cristol, editor The Weekly Standard a politický komentátor, napsal v emailové zprávě, že velká část konference byla utrápena “Trumpovým přízrakem” a mnoho účastníků bylo nešťastných z jeho vzniku.

“Klíčovým úspěchem, abych znovu parafrázoval Karla Marxe, je méně porozumět Trumpovi, než se ho snažit zastavit”, napsal Cristol. “Obecně platí, že je tu příliš mnoho lámání rukou a fatalismu. Není tu dost řešení pro záchranu strany proti nominování nebo státu pro zvolení někoho, kdo by prezidentem být neměl.”

Některé zdroje obeznámené se schůzkami v rozhovoru pro Huffington Post uvedly, že setkání se soustředilo více kolem toho jak a proč Trump přitahoval podporu, než o tom jak ho zastavit.

Zatímco Trump získal podstatnou část konference, diskuse se nakonec obrátila k otázce šifrování. Cook a Cotton ostře diskutovali o šifrování telefonů a jeden zdroj řekl Huffington Post, že Cotton byl na Cooka celkem tvrdý. Cottona agresivita byla údajně dost nepřátelská, což bylo pro některé účastníky konference nepříjemné.

Od doby co Apple s FBI začal duel kvůli šifrování, Trump kritizoval společnost pro rozhodnutí bránit se soudnímu příkazu k odemčení iPhonu. Prezidentský kandidát uvedl, že Apple by měl odemknout telefon a volal po bojkotu produktů Apple, dokud společnost nesplní soudní příkaz. Navzdory tomu Trump používá iPhone k přidávání obsahu na Twitter.

*Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.