Zavřít reklamu

apple-soud

Na Apple se valí žaloby ze všech stran. Nedávno dorazila do schránek Applu ta od společnosti Immersion, která žaluje Apple kvůli technologii Force Touch a 3D Touch, kterou mají nejnovější iPhone 6s a 6s Plus a také Apple Watch. Také Apple zažalovala advokátní kancelář PCVA a to kvůli chybě 53. Ta ve verzi iOS 9.2 zablokuje iPhone při výměně Touch ID neautorizovaným servisem. Teď přišla Applu žaloba z vlastních řad, konkrétně od syrského zaměstnance Ferase Mousilliho, který ve společnosti pracoval do ledna roku 2015. Vyhozen byl poté, co porušil zákaz vynášení utajených informací. Rodině a přátelům ukázal nejenom prototyp Apple Watch. Vypadá to, že se Mousilli teď snaží Applu mstít.

Žalobu podal státnímu soudu sídlícího v San José. V žalobě tvrdí, že byl Applem diskriminován kvůli jeho původu a náboženského vyznání. Apple údajně odmítl tisknout na jeho vizitky údaje v arabštině. V žalobě dále uvádí, že mu bylo nejenom vedením Applu řečeno, že není pro společnost kvůli původu vhodný. Applu mu prý nezměnil pravidelné schůzky s nadřízenými tak, aby se mohl zúčastňovat pravidelné páteční modlitby. Také byl prý mnohokrát terčem posměchů a na jeho účet bylo proneseno mnoho vtipů ohledně války na Středním východě.

Mousilli po Applu požaduje 25 000$ (614 500 Kč) za psychickou újmu, kterou mu údajně společnost způsobila. Mnoho čtenářů zahraničního magazínu se však domnívá, že to byl velice riskantní krok postavit se aktuálně jedné z nejbohatších společností na světě. Pokud by soud prohrál, Apple by ho mohl zažalovat za křivé obvinění.

new_york_applestore

*Zdroj: Appleworld.today

Dnes nejčtenější

.