Zavřít reklamu

Mail icon iOS

Nedávno jsme vás informovali o chybě, která při nastavení data na 1.1.1970 naprosto „zmrazí“ iPhone. Apple chybu opravil v iOS 9.3. Datum 1.1.1970 je opět na scéně, tentokrát straší některé uživatele iPhonu. Chyba se tentokrát týká aplikace Mail a je naprosto neškodná. Poslední dobou se na sociálních sítích šírí screenshoty, na kterých je vidět email bez příjemce, předmětu, textu s datem 1.1.1970. Chyba byla hlášena na iPhonu a iPadu. V minulosti chybu hlásili i uživatelé Androidu.

Stejně tak jako u předchozí chyby, je i tentokrát za veškerými potížemi časové pásmo a nastavení času Unixu. Uživatelé totiž hlásí, že se chyba vyskytuje pokud cestují do jiného časového pásma, což může způsobit chybnou komunikaci mezi serverem a poštovním klientem. 1.1.1970 reprezentuje 0 v čase UNIX. Pokud je e-mail odeslán z jiného časového pásma, poštovní klient nedokáže pásmo rozlišit, a tak se nastaví datum na 0, což je právě 1.1.1970.

Pokud se i vám objevil ve schránce email z roku 1970, tak problém ve většině případů vyřešíte zavřením e-mailové aplikace a jejím znovuotevřením. Pokud emaily nezmizí, můžete zkusit Hard Reset, ten pomůže určitě. Apple chybu potvrdil a měla by být odstraněna v nadcházející aktualizaci iOS 9.3.

email-glitch

*Zdroj: 9to5mac.com

 

Dnes nejčtenější

.