Zavřít reklamu

Apple theatre iconApple dnes sdílel nové fotografie ze staveniště Apple Campusu 2. Nejpůsobivější záběry a většina nových detailů obklopují místo posluchárny, kde bude společnost konat budoucí tiskové události. To se očekávalo, ale Mashable dostal informace od Applu a konstatuje, že společnost interně nazývá posluchárnu “divadlo,” a nové jeviště, kde bude Apple představovat nové produkty médiím následně celému světu.

Už jsme věděli, že podzemní posluchárna nebo-li “divadlo”, bude mít kolem 11 148 m2 a kapacitu přibližně 1000 míst.

Apple prozradil některé podrobnosti o impozantní kruhové střeše, kterou můžete vidět na přiložených fotografiích. Nedávno technici usadili střechu na své místo v nadzemní části pro vstup do divadla. Apple tvrdí, že je to největší samostatně stojící střecha z uhlíkových vláken, která kdy byla vyrobena. Střecha váží 80 tun a byla postavena v Dubaji a následně poslána do Cupertina.

“Ale snad nejvíce ohromující přírůstek je jeho střecha, která, jak Apple věří, je největší volně stojící střecha z uhlíkového kompozitu, která kdy byla vyrobena. Střechu sestrojila dubajská firma Premier Composite Technologies. Apple nechce, aby se to budova nazývala UFO. Střecha byla k divadlu přidána minulý měsíc. Kruhová střecha je vyrobena ze 44 shodných radiálních panelů. Každý panel má přibližně 22 metrů na délku, 4 metry široký a každý se připojí k malému středovému otvoru. Střecha byla smontována a testována v dubajské poušti, před odesláním po částech do Cupertina.”

Apple také poznamenal, že kolem 900 skel dlouhých 14 metrů z celkových 3000 již bylo instalováno v novém kampusu. Pro skleněné panely museli vyrobit vlastní stroje nazvané “manipulators”. Na obrázcích níže se podívejte na stroje v akci.

applecampus11applecampus10applecampus7
campus-2-manipulator-02campus-2-manipulator-01

Podívejte se na render jak by vstup do divadla měl vypadat.

applecampusentrance

*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.