Zavřít reklamu

App Store iconVedení Applu udělalo v prosinci minulého roku několik změn. Jedna z těch hlavních byla povýšení Phila Schillera. Ten má od prosince za úkol dohlížet zejména na (Mac) App Store. Od té doby se postaral o několik příjemných změn, které v App Store nastaly. Jak poznamenal server 9to5mac, Phil se postaral o kategorii nejlepší nové aplikace, které se nemění už jednou za týden, ale minimálně dvakrát, ale zatím stále nepravidelně. Je dost možné, že Apple bude nejenom zmiňovanou kategorii aktualizovat každý den. Phil stojí například i za velice oblíbenou kategorií „App of the Week,“ ve které je vybraná aplikace na týden zdarma v rámci iTunes App Store. I přesto není stále Phil s návštěvností App Storu spokojen.

Na svém Twitteru poukázal na to, že je aktuálně jeho největším cílem, aby lidé App Store navštěvovali každý den. Popravdě osobně například Mac App Store skoro vůbec nevyužívám, protože mnoho aplikací, které jsou pro OS X, na něm nenaleznete. To by se mělo údajně změnit.

Podle nejnovějších statistik je App Store na iOS populárnější až o 75%. iTunes App Store zaznamenal za 7 let od svého spuštění přes 100 miliard stažených aplikací nebo her. Vývojáři na nich vydělali přes 30 miliard amerických dolarů. Apple se na konferenci WWDC 2015 pochlubil, že na App Store naleznou uživatelé přes 1,5 milionů aplikací, tento počet každým dnem o desítky roste.

App Store apps

*Zdroj: iphonehacks.com

Dnes nejčtenější

.