Zavřít reklamu

iPhone 6s iPhone 6s Plus iconApple plánuje dovážet a prodávat repasované iPhony v rozvojových zemích. Jako největší odbytiště bude pro Apple pravděpodobně Indie, kde plánují dostat mobilní telefony do více rukou.

Dnes ministr telekomunikace Ravi Shankar Prasad řekl, že žádost od společnosti Applu ohledně dovozu certifikovaných použitých iPhonu určených k prodeji a také výrobě certifikovaných použitých iPhonu v Indii, byla přijata ministerstvem životního prostředí a lesů. Rozhodnutí vlády o tom, zda udělí povolení Applu, se doposud neví.

Ačkoli Apple prodává repasované MacBooky, iPady, iPody Touch a Apple TV v USA, v současné době neprodává použité iPhony. To dává smysl jako strategie na trhu v Indii, protože to snižuje náklady pro vstup zákazníků do iOS ekosystému.

Indie jako jeden z velkých, stále rostoucích trhů chytrých telefonů, není se čemu divit, že se Apple v posledních letech snaží o zvýšení šance proniknout na tento trh. Podle nedávné prognózy IDC, zvýšení prodejů telefonů v Indii, je jedním ze způsobů, jak Apple bude pokračovat v růstu prodejů iPhonů, jelikož trhy v USA, západní Evropě a Číně dosáhly bodu nasycení.

Apple nedávno podal další žádost Indickému ministerstvu průmyslové politiky a propagace (DIPP), aby mohli otevřít oficiální Apple Store v zemi. Byla také zkoumána možnost pěstování podniku na trhu. Dále Apple plánuje investovat 25 milionu dolarů do nového kancelářského komplexu, který by přinesl přibližně 4500 pracovních míst do této oblasti.

V roce 2015 Apple v Indii konečně překonal v prodeji hranici jedné miliardy dolarů poprvé v historii. Je zřejmé, že společnost má v plánu v tomto roce vylepšit rekord.

iPhone 6s Rose Gold FB from iMore

Dnes nejčtenější

.