Zavřít reklamu

iPhone 7 dual camera iconDíky chytrým telefonům s duální kamerou nebo duálním objektivem se očekává, že významně poroste v příštích několika letech. “Myslíme si, že duální kamery jsou více o tom, kdy přijdou, než o tom, jestli přijdou,” napsal ve zprávě o nedávném výzkumu Jasmine Lu analytik firmy Morgan Stanley.

Lu věří, že duální kamery se uchytí vzhledem ke své působivé kvalitě fotografii, ale i pro budoucí funkce, jako je mapování 3D objektů a hloubková analýza, z nichž všechny mají potenciál vést ke “killer apps” od výrobců chytrých telefonů a výrobců třetích stran.

Zvěsti naznačují, že Apple vyvíjí verzi iPhone 7 Plus, která bude mít duální fotoaparát vycházející z technologie firmy LinX, kterou Apple koupil minulý rok. LinX pracoval na kamerách, které mají potenciál snížit šum, zvýšit citlivost na světlo, umožní nové zaměření, zlepší úroveň detailů v pořízených snímcích a sníží rozdíl mezi kvalitními zrcadlovkami a fotoaparáty v mobilních zařízeních.

Kamerové moduly LinXu byly také schopny vytvářet podrobné hloubkové mapy pro vytvoření 3D modelů. Takové schopnosti v iPhonech by mohly vést k aplikacím, které by byly schopny dělat působivé věci od mapování rozložení místnosti, pro rozvržení nového nábytku, až po 3D skenování reálných objektů pro tisk a manipulační účely. S tímto druhem techniky by taky bylo možné rozšíření a smíšení reality hry, které by spojovalo reálný svět s virtuálními objekty. Aplikace jsou klíčovým faktorem, který by mohl ovlivnit přijetí zařízení s duálními kamerami.

Apple s iPhone 7 Plus a Huawei s P9, by měly být hlavní hnací silou v přijímání duálních kamer v roce 2016. Nový iPhone 7 Plus nebude dostupný až do září, ale P9 by měl být dostupný v první polovině roku 2016.

huaweip9
iPhone-7-concept-Jermaine-Smit-2016-2-1024x576-2

//

*Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.