Zavřít reklamu

iPhone SE MacRumors iconApple podle informací hodlá představit 4palcový iPhone SE už za téměř dva týdny a i když se zdá, že o novince unikla už spousta informací, tak ve finále vlastně stále nevím, jak přesně bude nový iPhone vypadat. Zdroje prozradily, že iPhone SE bude vycházet ze současné iPhonu 5s, ale převezme i nějaké designové prvky z nejnovějšího iPhonu 6s – konkrétně zaoblené krycí sklo displeje. Zahraniční server MacRumors nám ale nyní ukazuje, jak bude podle uniklého návrhu novinka vypadat.

Server se spojil s designérem Tomasem Moyano, aby společně vytvořili takový návrh iPhonu SE, který kombinuje zmíněné prvky z iPhonu 5s, iPhonu 6 a uniklé návrhy včetně informací. Jak si můžete všimnout, iPhone SE má lehce zahnuté hrany i krycí sklo displeje, power tlačítko zůstane na horní straně, pruhy pro antény budou vypadat jako u iPhonu 5s, ale nad záda telefonu bude nejspíš vystupovat čočka fotoaparátu jako u iPhonu 6(s). Zajímavá jsou pak i kulatá tlačítka pro regulování hlasitosti, která vypadají na zaoblených hranách netradičně.

Server k návrhu použil uniklé schéma od OnLeaks, jelikož se oproti renderům z 9to5mac jevilo jako více pravděpodobné, a to hlavně proto, že ukazoval zahnuté krycí sklo displeje, což je prvek, o kterém se mluví ve spojitosti s 4palcovým iPhonem snad od samého začátku. MacRumors také odůvodnil, proč by měl mít iPhone SE vystouplou čočku fotoaparátu. Důvodem je nedávná informace, že 4″ iPhone bude disponovat 12-megapixelovým fotoaparátem jako iPhone 6s, který je  tenký 7,1mm a čočka vystupuje přibližně 0,7mm nad záda. iPhone SE by měl být tenký 7,6mm a proto stále 0,2mm zbývá a právě o takový kousek by měla vystupovat čočka, jelikož Applu se úplně nepodaří do těla vměstnat kvalitnější, ale větší fotoaparát z nejnovějšího iPhonu.

Zajímavé je, že jsme doposud neviděli žádný únik chystaného iPhonu, a tak se nabízí otázka, zda jej Apple skutečně představí. Je ale dost možné, že výroba novinky začala teprve nedávno, což by mohl být i důvod, proč Apple přesunul představení z 15. na 21. března. Pokud se výroba rozjela teprve teď, tak je dost možné, že úniky, které nám dají jasnější představu, jak bude 4″ iPhone SE vypadat, se objeví během následujících dvou týdnů.

iPhone SE MacRumors 5
iPhone SE MacRumors 1
iPhone SE MacRumors 2
iPhone SE MacRumors 3
iPhone SE MacRumors 4
iPhone SE MacRumors 6
iPhone SE MacRumors 7
iPhone SE MacRumors 8

Dnes nejčtenější

.