Zavřít reklamu

hands_free_google_payGoogle dnes oznámil pilotní program pro jeho hands-free platební službu, která umožňuje zákazníkům v San Franciscu platit za zboží pomocí bluetooth, s využitím fotografie pro potvrzení. Jak již sám název napovídá, má za cíl umožnit lidem provést nákup, aniž by bylo nutné vytáhnout telefon či peněženku. Vyžaduje to, aby si zákazník vytvořil profil s fotografií uvnitř Hands Free aplikace, která je dostupná jak pro iOS, tak i pro Android.

Když se poté budete nacházet v obchodě, který podporuje hands-free platby a bude zde Bluetooth a Wi-Fi, poté bude lokalizační služba na vašem telefonu komunikovat se systémem cash point-of-sale. Až budete připraveni u pokladny zaplatit, stačí říci prodavači, že budete platit s Googlem a ten potvrdí platbu pomocí iniciálů a fotografie, které jsou spojené s Hands Free aplikací, přičemž obojí se přenese do pokladny. Ve vybraných místech Google používá i systém kamer, které vás identifikují a potvrdí vaši totožnost.

Stejně jako u Android Pay, tak ani zde nejsou obchodu poskytnuty veškeré údaje o vaší platební kartě. Uskutečněné nákupy poté budou zasílat oznámení na váš telefon. Google také říká, že oznámení budou zasílána i tehdy, pokud bude zjištěna jakákoli neobvyklá aktivita a nebo podezřelá transakce, která neprojde schválením. Jak jsem již výše zmínil, službu lze zatím využívat pouze v části San Francisca a to například v McDonaldu a Papa John’s Pizza.

https://www.youtube.com/watch?v=MuIsOpD-Aag

hands_free_google_pay

*Zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.