Zavřít reklamu

logo appleHlavní právník Applu, Bruce Sewell, a ředitel FBI James Comey včera svědčili před Kongresem o problému šifrování, kde obě strany znovu zopakovaly spoustu svých argumentů, které se objevily od doby co bylo Applu nařízeno, aby pomohl FBI odemknout iPhone, který byl použit střelcem ze San Bernardina Syedem Farookem.

Několik zajímavých informací se objevilo ve svědectví, které trvalo po většinu dne. Jedním z nejvíce důležitějších bodů, který přišel v průběhu jednání, se vztahoval na precedent, který by byl stanoven i pro ostatní země po celém světě, který by nutil Apple proniknout do svých zařízeních.

“Myslím, že svět sleduje, co se děje právě teď v naší vládě a také, co se děje právě teď v této debatě. Naše schopnost udržovat konzistentní pozici po celém světě, naše schopnost říkat, že nebudeme narušovat soukromí uživatelů po scelém světě, je významně oslabena, pokud jsme nuceni dělat kompromisy tady v naší zemi.”

Sewell pokračoval tím, že Apple nedostal jiné podobné požadavky na data z jakékoliv jiné země, ale v případě, že je společnosti nařízeno toto splnit, Sewell řekl, “Bude to horká minuta, než dostaneme požadavky z jiných míst.”

Na slyšení ředitel FBI James Comey svědčil během prvního panelu, zatímco Sewell během druhého, doprovázený profesorkou Susan Landau z Worcesterského polytechnického institutu, která se přidala na stranu Applu a Newyorským okresním prokurátorem Cyrusem Vancem, který se přidal na stranu FBI.

Comey požádal výbor, aby zvážil důsledky vynucování míst, kam právo nedosáhne. “Pokud existují místa v americkém životě, kde neplatí soudní příkaz co to znamená? Jaké jsou důsledky?” Comey také zopakoval postoj FBI, že žádná jiná agentura nemá nástroje na odemknutí iPhonu 5C s iOS 9, včetně Národní bezpečnostní agentury (NSA).

Vyjádření Comeyho, Sewella, Landauové a Vance jsou k dispozici na webových stránkách Justičního výboru, včetně videa, které obsahuje svědectví z jednání. Apple a FBI se ještě potkají na slyšení před soudem 22. března.

Apple vs FBI passcode

*Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.