Zavřít reklamu

Tim Cook iconV zajímavém shrnutí možných výsledků boje Applu s FBI, Quartz také poznamenává, že někteří odborníci se domnívají, že CEO Tim Cook by měl nést osobní odpovědnost za vzpírání se soudnímu příkazu a měl by čelit vězení.

Advokát Peter Fu řekl Fast Company, že na scénář by došlo v případě, že by případ šel až k Nejvyššímu soudu a Apple prohrál, ale nadále by odmítal spolupracovat s FBI.

“Za těchto okolností je vesmír možností, kde by Tim Cook mohl skutečně jít do vězení za odmítnutí vyhovět soudnímu příkazu. Důvodem je, že Apple již veřejně prohlásil, že nesplní soudní příkaz pro odemknutí iPhonu.”

Stephen Vladeck, expert na národní bezpečnost práva na Americké univerzitě nesouhlasí. “Je to Apple jako korporace, ne Cook sám, který je náchylný k trestu.”

Všichni se zřejmě shodnou na dvou věcech. Za prvé, že Apple je v bezpečí tak dlouho, dokud zpochybňuje případ. Je považováno za velmi nepravděpodobné, že by společnost čelila nějakým následkům, dokud případ stále probíhá. Za druhé, kdyby se Apple vzepřel rozhodnutí Nejvyššího soudu, čelil by vysoké pokutě.

Například Yahoo hrozila pokuta ve výší 250 tisíc $ za každý den, kdy neuposlechl vládu. Poté byla pokuta zdvojnásobena na 500 tisíc $ za každý týden, kdy společnost stále odmítala spolupracovat.

Apple je zákony dodržující společnost a zdá se nepravděpodobné, že by je nadále držela, kdyby prohrála u Nejvyššího soudu. Nejpravděpodobnějším scénářem je, že Apple odemkne iPhone a pak bude pracovat na nehacknutelném zařízení, aby bylo nemožné iPhone v budoucnu odemknout.

happy tim cook
//

*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.