Zavřít reklamu

UAG Compisite Case iconOd té doby, co se mi v jednom týdnu podařilo MacBookem při přenášení mezi přednáškovými místnostmi zavadit o stůl a o kovou židli, což nechalo na ostrých rozích drobné oděrky, jsem začal pokukovat po nějakém obalu. Zpočátku bych se spokojil jen s obyčejným minimalistickým obalem, ale nakonec se mi dostal do rukou opravdu odolné pouzdro UAG Composite Case, které chrání můj MacBook ze všech stran a to nejenom před škrábanci a ťukanci, ale také před tvrdými pády.

Composite Case od společnosti Urban Armor Gear (UAG) je vysoce odolné pouzdro splňující vojenské drop-normy. Velkou výhodou je, že pouzdro pokryje celý MacBook, tudíž jak spodní, tak i horní stranu, rohy a hrany. Navíc nejnáchylnější rohy a hrany jsou ještě vyztužené, čímž je MacBook plně chráněný před nárazy a pády. Hrany obalu jsou samozřejmě navrženy tak, aby nezakrývaly vstupy například pro sluchátka, nabíječku nebo USB. To ovšem platí jen, když máte MacBook otevřený, jakmile jej zavřete, téměř všechny jsou nepřístupné, protože jsou z pochopitelných důvodů chráněny plastovými hranami. Výjimkou je MagSafe konektor, který je ve své podstatě také chráněný vystouplým rohem, ale stále k němu máte přístup, tudíž můžete víko klidně zavřít a MacBook dobíjet.

Recenze UAG Compisite Case 3
Recenze UAG Compisite Case 2

Co jsem u UAG Composite Case ocenil, byla spodní strana, kde najdete protiskluzové špunty FrogSkin™a poté hlavně chladící průduchy pro správnou cirkulaci vzduchu, když se MacBook zapotí při náročnější činnosti. Spodní strana je o něco tenčí, než strana horní, i tak se ale nemusíte bát, že by spodek MacBooku neochránila.

Zajímavý je také dvojitý zámek pro ochranu obrazovky, který má hlavně za úkol, aby se MacBook při pádu neotevřel a nepraskl displej. Dvojitý zámek totiž slouží tak, že přední rohy drží víko MacBooku u těla, a tak pokud jej chcete otevřít, potřebujete obě ruce, abyste oba rohy obalu mírně nahnuly a víko otevřeli. Sice se vytratí ona pohodlnost, kdy můžete MacBook otevřít jednou rukou, ale na druhou stranu ochrana displeje přijde vhod a obalu pak budete děkovat, až vám zachrání obrazovku, jejíž oprava by vás stále tisíce korun.

Jakmile pouzdro na nasadíte a začnete MacBook používat, okamžitě na vás obal upoutá pozornost tmavými hranami a rohy okolo obrazovky. Zpočátku může výrazný obal při práci vadit, ale po chvilce si stejně jako já určitě zvyknete. Po čase jsem totiž ani nepoznal, že UAG Composite Case na MacBooku mám. Sice bych uvítal, kdyby hrany a rohy nebyly černé, ale spíše průhledné jako zbytek pouzdra, ovšem jak už jsem uvedl, jde opravdu jen o zvyk.

Recenze UAG Compisite Case 6

Resumé
Jediné, co bych mohl pouzdru UAG Composite Case vytknout, je jeho vzhled. Přeci jen o něco větší minimalističnost by přišla vhod, protože obal je na MacBooku opravdu výrazný a i když se transparentními zády snaží ukázat hliník a svítící nakousnuté jablko, tak stejně zabíjí jeho uhlazený design, na kterém si Apple u svých ultrabooků tak zakládá. Ovšem chápu, že vše má své opodstatnění, a tak například konstrukce zad nebo vystužené rohy nejsou na pouzdru jen pro nic za nic a mají za úkol zpevnit celý obal a ochránit tak MacBook i při pádu. Za co ale musím UAG Composite Case pochválit, je jeho propracovanost. I přes všechny ochranné prvky obal na MacBooku perfektně sedí, nikde nic nevrže a ani nepřekáží při psaní na klávesnici. Obal má hlavně za úkol ochránit váš MacBook ze všech stran, což splňuje na jedničku a jen těžko byste hledali nějakou slabinu. Pokud tedy raději upřednostníte ochranu před čistým vzhledem pak je UAG Composite Case právě pro vás. Koupě odolného obalu nebudete nikdy litovat a kdyby vám náhodou MacBook spadl, budete jen rádi, že se s nám nic nestalo a nemusíte si kupovat nový nebo platit drahou opravu.

  • Pouzdro UAG Composite Case si můžete zakoupit na e-shopu iPouzdro.cz nebo přímo v pražské prodejně iPouzdro.cz – Vyšehradská 27, Praha 2
iPouzdro
Recenze UAG Compisite Case 4
Recenze UAG Compisite Case 5

Dnes nejčtenější

.