Zavřít reklamu

Samsung-Flexible-AMOLED-Display-Feature-300x300Applu bylo dnes uděleno 54 nových patentů americkým patentovým úřadem, z nichž jeden obsahuje podrobnosti o flexibilním OLED displeji pro možný budoucí iPhone. Patent s názvem “Flexibilní elektronické zařízení”, se vztahuje na produkty, které by obsahovaly pružné kryty a vnitřní komponenty, včetně flexibilní verze Organic Light Emitting Diode (OLED) displeje, uvedl server Patently Apple.

Patent také popisuje použití komponentů flexibilního snímání, které registrují deformace zařízení a mohly by být použity jako forma uživatelského vstupu. Ohebné zařízení by mohlo například změnit svůj provozní režim.  Další možnosti zahrnují uvedené přiřazení deformace ke kontrole herních systémů a používání flex senzorů k vypnutí a zapnutí přístroje.

Flexibilní zařízení jsou citovány také jako více odolné proti poškození v důsledku lepšího tlumení nárazu při dopadu. Apple uvádí, že technologie, která je uvedena v patentu, by mohla být použita v budoucích verzích iPhone, iPad, Apple Watch a dalších nositelných zařízeních.

Několik zpráv tvrdí, že Apple vypustí iPhone s OLED displejem v roce 2018. Samsung je údajně na dosah dohody s Apple o dodávkách zmíněných displejů pro budoucí iPhony. Také se tvrdí, že budou investovat kolem 7.5 miliard dolarů do zařízení na výrobu OLED displejů, aby stihli plnit objednávky.

Kromě Samsung Display, mohou být dodávky Organic light-emitting diode displejů rozprostřeny po celé řadě dodavatelů. Nejpravděpodobnějšími dodavateli by mohli být AU Optronics, LG a Japan Display, kteří již dodávali LCD panely do současných iPhonu.

Apple údajně operuje v tchajwanské továrně, kde tým inženýrů rozvíjí, tenčí, lehčí a jasnější displeje pro budoucí Apple zařízení. Tajná laboratoř, může být specificky zaměřena na flexibilní OLED a Micro-LED zobrazovací technologie pro použití v budoucích generacích iPhonu.

apple-flexible-oled-patent

patent-oled
flexible-oled
5-inch-Plastic-OLED_1

*Zdroj: MacrumorsPatentlyApple

Dnes nejčtenější

.