Zavřít reklamu

Apple FBI iconZatímco Apple bojuje s FBI o odemknutí iPhonu, který používal jeden ze střelců v San Bernardinu, mnozí si myslí, že v zařízení se nenachází nic cenného. iPhone 5c byl vydán okresem San Bernardino, kde dávají všem zaměstnancům iPhony. Nyní manžel ženy, která útok přežila, napsal dopis soudu, ve kterém vysvětluje, že v iPhonu zřejmě nebudou žádné cenné informace. Salihin Kondoker je manželem Anies Kondoker, která byla třikrát postřelena, ale přesto útok přežila.

Ve svém dopise Salihin dále uvedl, že jeho žena měla taktéž iPhone od kraje, který sloužil výhradně k práci. Nesměla jej tak používat k jakémukoli druhu osobní komunikace. Kondoker také vysvětlil, že kraj měl kontrolu nad každým aspektem tohoto zařízení. Měli například přístup ke sledování zařízení prostřednictvím iCloudu a také měli kontrolu nad účty za volání. To bylo všeobecně známo pro všechny zaměstnance a proč by tedy útočníci použili toto zařízení k ukládání citlivých informací.

Taktéž se domnívá, že FBI mělo a stále má přístup k řadě informací, které jednoduše ingoruje. „Jsem velmi zklamaný z toho, jakým způsobem je vyšetřování vedeno,“ uvedl Kondoker. Sám Apple před dvěma týdny naznačil, že heslo Apple ID tohoto iPhonu bylo změněno krátce poté, co mířilo zařízení do vládního procesu. FBI si také není úplně jisté, zda obsahuje iPhone 5c nějaké důležité informace. „Možná je v telefonu klíč k nalezení více teroristů. Možná že tomu tak není, ale nemůžeme se dívat do očí lidem, kteří přežili, nebo sami na sebe v zrcadle, pokud to alespoň nezkusíme,“ říká ředitel FBI James Comey.

Policejní náčelník ze San Bernardina rovněž uvedl, že je velká šance, že v telefonu nebude nic cenného. Kondoker závěrem vyvodil, že on sám Apple v boji za ochranu a soukromí podporuje a doufá, že soud nakonec bude taky. „Amerika by měla být na Apple hrdá a pyšná, že je to právě Americká společnost. My bychom je měli chránit a nesnažit se je stáhnout dolů,“ napsal Kondoker.

iPhone passcode heslo

*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.