Zavřít reklamu

iPad Pro iconPůvodně se zdálo, že chystaný 9,7″ iPad Pro, který byl původně označovaný jako iPad Air 3, bude jen zmenšenou kopií současné 12,9″ modelu. Nejnovější informace však naznačují, že tomu tak být nemusí, jelikož 9,7″ iPad Pro by se měl pochlubit lepším fotoaparátem. Spolehlivé zdroje zahraničního magazínu 9to5mac totiž prozradily, že prototypy menšího iPadu Pro disponují 12-megapixelovým fotoaparátem, který v současné době najdeme v iPhonu 6s. Současný 12,7palcový iPad Pro má fotoaparát 8-megapixelový.

Díky menší uhlopříčce by byl nový iPad Pro lehčí a tím pádem i snadno přenositelný. Právě proto by se Apple měl rozhodnout osadit novinku lepším fotoaparátem, který by nejenom pořizoval o něco lepší fotografie, ale hlavně by byl schopný natáčet videa v 4K rozlišení. Zdroje ale neuvádějí, zda by 9,7″ iPad Pro disponoval optickou stabilizací obrazu a videa stejně, jako větší iPhone 6s Plus.

Kromě lepšího fotoaparátu by ale měla novinka nabízet to samé, jako její větší bratříček, tudíž procesor A9X, podporu Apple Pencil, čtveřici reproduktorů a Smart Connector pro připojení speciálně navržených klávesnic. Apple by měl pro menší iPad Pro přizpůsobit i novou Smart Keyboard, která je v současné době kompatibilní jen s velkým iPadem Pro. Očekává se také, že 9,7″ iPad Pro přinese lepší displej, díky kterému bude vylepšený jas a pozorovací úhly.

Apple by měl představit nový iPad po boku 4palcového iPhonu SE a nových modelů Apple Watch už za tři týdny, tedy v pondělí 21. března.

9,7 iPad Pro mini

Dnes nejčtenější

.