Zavřít reklamu

Tim CookApple na poslední valné hromadě společnosti Apple prozradil akcionářům něco skutečně zajímavého. A abychom vás dlouho nenapínali, pojďme začít rovnou citací CEO společnosti Apple, který uvedl následující: „Vzpomínáte si když jste byli děti a byl Štědrý den? Bylo tak vzrušující a do poslední chvíle jste si nebyli jisti, co najdete pod stromečkem. Tak tohle bude na chvíli Štědrý den.“ Jeho vyjádření je zajímavé až nyní, když vám řekneme na co tím reagoval. Cook totiž takto zareagoval na otázku ohledně projektu Apple Car!

Právě Cookovo vyjádření naznačuje, že Apple skutečně pracuje na projektu Apple Car, který je v podstatě veřejným tajemstvím. Nové spekulace pak mluví o tom, že bychom se novinky měli dočkat v roce 2019 nebo 2020. Apple rekrutoval stovky inženýrů z Tesly, Fordu, GM, Samsungu, A123 System, Nvidia a mnoha dalších špičkových společností a právě tito inženýři se pravděpodobně podílí na projektu s názvem Project Titan, což by mělo být právě elektrické vozidlo společnosti Apple.

Apple Car je sice prozatím stále jen spekulací, ovšem náznaky, že Apple skutečně pracuje na vlastním vozidle jsou čím dál tím silnější. Společnost prohání ulicemi Cupertina zvláštní dodávky plné nejrůznějších senzorů, z jejích laboratoří se ozývají zvuky motorů a Apple se také velmi zajímá o předpisy, které budou do budoucna určovat provoz autonomních vozidel.

Tim Cook navíc v nedávném rozhovoru na otázku ohledně Apple Car odpověděl následovně: „Skvělá věc je, že jsme zvědaví lidé, zkoumáme technologie a budeme zkoumat produkty. Vždy jsme přemýšleli o způsobech jak dělat velké produkty, které lidé milují a mohou jim nějakým způsobem pomáhat. Zajímáme se o spoustu kategorií produktů. O spoustě věcí mluvíme, ale děláme jich mnohem méně.“ Uvidíme tedy, zda si za pár let zajezdíme v autě s logem Applu.

apple-icar-steve-jobs

*Zdroj: businessinsider.com

Dnes nejčtenější

.