Zavřít reklamu

Apple Watch Black iconPodvodníků, kteří se snaží falešným prodejem jablečných zařízení něco přivydělat, stále přibývá. Zboží od Applu je společný cíl pro zločince a podvodníky. Případů, kdy někdo někoho podvedl při prodeji například iPhonu je opravdu mnoho. V květnu roku 2015 byla zveřejněna zpráva, že muž si vydělal prodejem rozbitých iPhonů více než 40 000$, což je v přepočtu zhruba 970 000 korun. Velké riziko je nakupovat extrémně levný iPhone, mohlo by se vám totiž stát, že by vám místo nového mobilního telefonu mohl přijít pytlík cukru, to se stalo mladíkovi z Madridu. Kalifornská policie nyní řeší další zajímavý případ.

Dva neznámí muži prodávají Apple Watch. Na tom by nebylo nic neobvyklého, ale při osobním předání dostanete sice zabalenou krabičku, která se opravdu tváří být jako originální, po otevření však všichni okradení našli láhev s vodou, a několik papírových ubrousků. Jeden „šťastlivec“ však našel Apple Watch s rozbitým krycím sklíčkem. Úřady nabízejí odměnu ve výši 1000$ za informace, které povedou k zatčení podvodníků.

Podvodníci začali využívat i novou techniku, při kterém v jednom z obchodů – kde se Apple Watch prodávají, vrací „neotevřenou“ krabičku a požadují hotovost zpět. Pokud je zaměstnanec nepozorný vrátí „zákazníkovi“ peníze, aniž by se do krabičky podíval.

Hodinky Apple Watch nejsou levné, vyšetřovatelé říkají, že podvodníci si svými podvody vydělali už více než 5200$ (128 000 Kč). Za tuto cenu byste ve Spojených státech koupili až 20 sportovních modelů jablečných hodinek. Veřejnost se v diskuzích domnívá, že je to hlavně chyba zaměstnanců, kteří si zboží nezkontrolovali. To však nic nemění na tom, že se jedná o trestný čin.

Úřady mají potíže pachatele chytit. Podvody se totiž odehrály v různých městech v Kalifornii a Nevadě.

Apple-Watch-scammers-780x390 (1)

*Zdroj: Cultofmac.com

Dnes nejčtenější

.