Zavřít reklamu

Apple FBI iconJustiční komise oznámila, že ředitel FBI James Comey a hlavní právník Applu Bruce Sewell budou vypovídat při slyšení o šifrování před Kongresem 1. března. Sága zdaleka není u konce, protože oba uvedli odpovědi na otázku, zda by měla vláda mít přístup k uživatelským datům na iPhonu.

Slyšení Kongresu se bude točit kolem jedné otázky: Jak může FBI účinně dělat to, co je nezbytné pro boj s hrozbami, aniž by vtrhli do soukromí uživatelů a potenciálně dělali z iOS zranitelnější systém?

Tim Cook minulý týden veřejně publikoval svůj argument na webových stránkách Applu, kde uvedl, že by vláda neměla mít přístup k citlivým informacím uživatelů. Apple zřejmě cítí tlak ze strany FBI k vytvoření zadních vrátek na iOS, do kterého by vláda mohla jednoduše projít podle potřeby. Cook věří, že toto je významná bezpečnostní hrozba a včera v rozhovoru pro ABC uvedl, že by se jednalo o “softwarový ekvivalent rakoviny.”

Úhel pohledu FBI je na druhou stranu pochopit, že se snaží získat přístup k datům na iPhonu, aby mohli efektivně vykonávat svojí práci.

Apple je daleko od couvnutí ve svém postoji. Ve skutečnosti Apple najal vývojáře Signal, který vytvořil nejbezpečnější aplikaci na posílání zpráv na světě, aby pomohl Applu zabudovat tuto aplikaci do budoucích verzí iOS, což by znemožnilo i Applu proniknout do konverzací.

Doufejme, že slyšení, které se koná příští týden, udělá pokrok k dosažení zlaté střední cesty mezi Applem a FBI.

court house
*Zdroj: CultOfMac

Dnes nejčtenější

.