Zavřít reklamu

iPhone SE iPhone 5se FB iconŽil nežil jednou jeden 4″ iPhone, který se jmenoval iPhone 6c, pak se ale přejmenoval na iPhone 7c, pak na New iPhone 5s, pak na iPhone 5se a nyní se rozhodl, že se zase přejmenuje. V lednu se objevily informace, že Apple připravuje nový 4-palcový iPhone, který je v podstatě inovovaný iPhone 5S z roku 2013. V té době se proslýchávalo, že Apple pojmenuje nový telefon iPhone 5se. Zdroje serveru 9to5mac tvrdí, že Apple pravděpodobně vypustí “5” a pojmenuje nový iPhone jednoduše iPhone SE.

Apple oživuje 4-palcový iPhone v době, kdy se trh pohybuje směrem k větším obrazovkám. Zdroje tvrdí, že vypuštění “5” z názvu, by zjednodušilo modelovou řadu iPhonů. Kdyby se telefon jmenoval “5se”, mohlo by to být pro nějaké zákazníky matoucí. Nový iPhone SE nahrádí stávající model iPhone 5s a pravděpodobně převezme i jeho cenu.

iPhone SE bude vypadat téměř stejně jako iPhone 5S s výjimkou mírně zaoblených hran. Telefon nabídne nejnovější procesor A9 s koprocesorem M9 pro sledování fitness aktivity a stále zapnutou osobní asistentku Siri. Dále nabídne pořizování Live Photos, vylepšený 8 Mpx fotoaparát, NFC pro Apple Pay a nejnovější verze Wi-Fi a Bluetooth. Zdroje dále uvádějí, že iPhone bude nabízen v 16GB a 64GB variantě a také rozšířen o barvu Rose Gold.

Apple plánuje odhalit iPhone SE na události, která se bude konat 15. března a pokud půjde vše podle plánu, měl by se začít prodávat 18. března. Apple také připravuje nový 9.7” iPad Pro s podporou Smart Keyboard a Apple Pencil. Navíc Apple chystá nové řemínky pro Apple Watch, včetně nové řady “vysoce kvalitních” nylonových pásků.

iPhone SE iPhone 5se FB

*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.